Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kursa ilginin büyük olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, amaçlarının İstihdama ve doğru-verimli üretime katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Belediye Nikâh Salonunda başlayan “Arıcılık Kursu” eğitiminin ilk gününe Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ç.Ü Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim görevlisi Dr. Aykut Burğut ve 150 kursiyer katıldı. Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam’da Arıcılığın yaygın olduğunu, bu nedenle böyle bir kursu açmayı uygun gördüklerini ifade etti.

Bilal Uludağ,  kursun amacın bölgede var olan arıcılığın gelişimine ve istihdama katkıda bulunmak olduğunu kaydedip,”Kursa ilginin fazla olması bizleri mutlu etti. Belediyemiz ve Sarıçam Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan bu kursa katılanlar 2 haftada toplam 72 saat teorik ve pratik eğitim alacaklar.  Teorik eğitimler belediyemizde, pratik eğitimler ise Çukurova Üniversitesi(Ç.Ü) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Arıcılık Uygulama çiftliğinde verilecek. Kursa katılanlara başarılar diliyor,  emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

BAL ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Kurs eğitmeni Ç.Ü Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Dr. Aykut Burğut, Arıcılıkta eğitiminin önemine dikkat çekerek,  Çukurova'da arıcılığın yaygın olduğunu ve bal üretiminde Adana ve Mersin’in önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Dr. Aykut Burğut, eğitim süresi içinde Balarısı ırkları, Koloni bireyleri, mevsimsel bakım, Bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, Ana arı yetiştiriciliği, Arı sağlığı konularında bilgiler verileceğini vurguladı. Dr. Aykut Burğut, bölgenin bitki çeşitliliğinin zengin ve verimli oluşu, coğrafi konumu ve ekolojisi ile ikliminin özellikle kış aylarında arıcılık yapmaya uygun olması açısından arı yetiştiriciliği tarımsal gelişim içerisinde her zaman yer aldığını da sözlerine ekledi.