Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  sokak hayvanlarına yönelik geliştirilen bu projeyle hayvanların bir nevi de olsa koruma altına alınmasının planlandığını, ilçede uygun görülen yerlere  su kaplarının yerleştirildiğini ifade etti.

Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ, su kaplarının yerleştirildiği yerlerde incelemede bulunarak, aşırı sıcaklarda hayvanların buralardan rahatlıkla su içmelerinin sağlanacağını söyledi. Bilal Uludağ, bu projeyle aynı zamanda hayvan hakları ve bakımları konusunda da vatandaşların bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Uludağ,” Adana özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklara maruz kalıyor. Bu anlamda sokak hayvanlarının susuz kalmaması için böyle bir projeye imza attık. Hayvanlarımız için el ele vererek onlarında rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamak için çabalayacağız. Çünkü sokak hayvanlarımızın bizlerden tek istekleri var, o da sevgi. Onlara her zaman sahip çıkmamız lazım. Yerleştirilen su kaplarımız otomatik olarak dolacak ve su hiç eksik olmayacak.” dedi.

Başkan Uludağ, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek, 90 adet yerleştirilen su kapları sayısının artırılabileceğini de sözlerine ekledi.