MURAT BERHUN - SON NOKTA GAZETESİ
Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek’in toplu taşımada “tek çatı tek havuz” formülüne Özel Halk otobüsçüleri esnaf odası Başkanı Niyazi Göğer’den “şartlar oluşmadı” yanıtı geldi.  Göğer “Biz 70 kişiyle toplu taşıma yapıyoruz. Dolmuşlar 16 kişiyle. Şu an için şartlar uygun değil. Şayet şartlar oluşursa olabilir” dedi.

5 KOOPERATİF BİRLEŞİYORUZ

Toplu taşımada sorunların aşılması için kendilerinin de ellerinden geleni yaptıklarını belirten Göğer, “Biz 5 kooperatif birleşme kararı aldık. Bunu belediyeye bildirdik. 5 Kooperatifte eşit şartlarda yolcu kapasitesi var. Çok kısa süre sonra eşit şartlarda “tek çatı” altında birleşeceğiz” dedi. Göğer, Dolmuşçu esnafının da tek çatı altında birleşmesi için mutlaka eşit şartlarda olması gerektiğini söyledi.

“TEK ÇATI “ İPE UN SERMEKTİR

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek’in “Tek çatı tek havuz” önerisini “ipe un sermek” olarak değerlendiren Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer, “Dolmuşçu esnafının bizimle birleşmesi için öncelikle statümüzün eşit olması lazım. Yani şartların oluşması lazım. Önce dolmuşlar otobüs statüsü alsın, ardından bu konu konuşulabilir. Eşit şartlar oluşmadan olmaz” dedi.