Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülpınar Mahallesi'nde 9 Şubat 2010'da meydana geldi. Olaydan 5 ay önce askerden gelen Mustafa Ünal (23), iş bulup çalışmasını isteyen babası Kazım Ünal (56) ile tartışmaya girdi. Babasını sokak ortasında satırla başına vurarak öldüren Ünal, ablası Nazmiye Ünal'ı da (29) yaraladı. Komşuları tarafından sopayla başına vurulup etkisiz hale getirildikten sonra polise teslim edilen Ünal, tedavisinin ardından tutuklandı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim
karşısına çıkarılan sanık, "Olay sırasında kendimde değildim. Uyku ilacı kullanıyordum. Babamla futbol ve iş konusunda tartışıyorduk. Birden satırı ve bıçağı alarak saldırdım. Babam bana bir şey yapmamıştı. Ablam da bizi ayırmak istemişti" dedi.
Kardeşinden şikayetçi olmadığını söyleyen abla Nazmiye Ünal ise, "Kardeşimin akli dengesi yerinde değil. Çünkü kendi kendine konuşup, gülüyor. Duruşmayı devamlı takip eden ve daha önce de görüştüğü ablasını soruyor. Normal bir insan bunu yapar mı?" diye konuştu.
Anne Şahiye Ünal da oğlundan şikayetçi olmazken, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Genel Kurulu'nca sanığın akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verildi. Mahkeme heyeti, Mustafa Ünal'a babasını kasten öldürdüğü için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Ünal'ın mahkemedeki iyi halini gerekçe gösteren mahkeme heyeti, bu cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, Mustafa Ünal'ın ablasını kasten öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Kararı duyan Mustafa Ünal ağlarken, duruşmayı izleyen annesi, kardeşleri ve yakınları fenalık geçirdi. Güvenlik güçleri, hıçkırıklara boğulan sanığı güçlükle mahkeme salonundan çıkardı.