Adana Lions Kulübü tarafından yaptırılan 200 öğrenci kapasiteli Cumhuriyet Savcısı Özer Kaya adını taşıyan Anaokulu törenle açıldı.

Yavuzlar İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan Savcı Özer Kaya Anaokulu’nun açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Abdülgaffar Büyükfırat, eğitime büyük önem verdiklerini, hayırseverlerin yaptığı bu tür katkılarla eğitimin daha da güçlendiğini söyledi. Anaokullarının çok önemli eğitim yuvaları olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, “Anaokullarımız eğitimin temel taşıdır. Bu okula merhum savcı Özer Kaya’nın verilmesini de çok anlamlıdır.” dedi.

Adana Lions Kulübü Başkanı Uz.Dr. Taner Carnatar,  Cumhuriyet savcısı Özer Kaya ‘nın adını anaokulunda yaşatacaklarını belirterek, “Bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında bir çok hizmetlerimiz oldu. Eğitim ve sağlığa katkılarımız devam edecek. Bugün eğitime açılan anaokulu da 200 öğrenci kapasiteli. 4 sınıflı. İçinde oyun salonları, tam donanımlı mutfak, yemekhane, idari bölüm ve sağlık birimi de bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Anaokulu ‘nun açılışında minik öğrencilerin yaptığı folklor gösterisi de büyük alkış topladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Cumhuriyet Savcısı Özer Kaya Anaokulu’nu eğitime kazandırdıklarından dolayı Vali Yardımcısı Reşat Özdemir tarafından Adana Lions Kulübü Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar’a bir plaket verildi. Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek de merhum savcı Özer Kaya’nın annesi Fatma Kaya’ya bir plaket takdim etti. Daha sonra okulun açılışı Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Adalet komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Savcının annesi Fatma Kaya, Lions Kulübü Başkanı Dr. Taner Canatark tarafından açıldı.