Saygılı açıklamasında Türk Milleti’nin iyilik eli olarak dünyanın dört bir köşesinde milletimizin duygusunu temsil eden Kızılay Ailesi’nin milletimizden aldığı destekle çalışmalarına devam ettiğini belirtti.  
 
Ayrımsız ve Hesapsız Çalışıyoruz
 
  “Adana Kızılay olarak ayrımsız ve hesapsız bir şekilde kentimizin her noktasına iyilik elimizi uzatıyoruz” diyen Saygılı. Adanamızda tüm hayırseverlerimizin kan bağışı yaparak, ayni ve nakdi bağışlar yaparak bizlere olan desteklerini kendi adlarına ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu vesile ile Dünya Kızılay – Kızılhaç Günümüzü kutlar , bağışçılarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
Kızılay’ın Faaliyetleri Okullarda Tanıtıldı
 
  Günün anlam ve önemine vurgu yapmak isteyen Adana Kızılay Gençlik Kolları Üyeleri tarafından da pek çok okulda Kızılay Hareketini tanıtıcı sunumlar yapıldı. Çok sayıda öğrenciye ulaşarak Kızılay’ın Adana’daki faaliyetleri tanıtıldı ve projelere yeni genç destekçiler bulundu. Genç Gönüllüler ayrıca Kızılaycılık çalışmalarını planladıkları toplantılarını yaparken de bu kutlamayı pasta keserek renkli hale getirdi.