Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mimar Sedat Gül, TMMOB Mimarlar Odası Asana Şube Başkanlığı'na seçilmesinin ardından meclis üyeliği görevinden istifa etti. Gül, “Örgütlü sivil toplum ve yerel yönetim işbirliğinde Adana için çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle istifasını meclis oturumunda açıkladı.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Mimarlar Odası Adana Şubesi olağan genel kurulunda Kolektif Mimarlar Topluluğu'nun adayı olarak seçimi kazanan Mimar Sedat Gül, Şubat ayı olağan oturumunda meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gündem dışı söz alarak kürsüye gelen Mimar Sedat Gül, “Emek en yüce değer, halka hizmet için verilen emek ise en yüksek karakterli çabadır. Bugüne kadar Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız, meclis grubum ve bürokratlarımıza seçildiğim Karataş ilçesine ve Adana'nın dört bir yanına hizmet götürme çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Meclis grubumuzun Adana'nın kronik sorunlarını çözmek adına kararlı ve dirayetli çabalarının süreceğinden hiçbir Adanalı'nın şüphesi olmasın” diye konuştu.

STK YEREL YÖNETİM İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Adana'nın gelişerek büyümesi ve büyürken şimdiye kadar olduğu gibi geleceğine kronik sorunlar bırakmadan ilerlemesi için Mimarlar Odası Adana Şubesi ve kolektif mimarlar olarak çalışacaklarını kaydeden Mimar Sedat Gül, “Bu noktadan sonra kent hakları için sivil toplum ve yerel yönetim işbirliği içerisinde çalışma gayreti içerisinde olacağız. Türkiye'nin en örgütlü sivil toplum kuruluşlarından TMMOB çatısı altında tüm demokratik kazanımlar, yerel kalkınma ve gelişme için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz. Yaptığımız her işi layıkıyla yapmak hem öğretimizden hem de liyakat savunumuzdan ileri gelmektedir. Bu çerçevede iki görevi birlikte yürütmenin ne meclis üyeliği gibi önemli bir sorumluluğa ne de sivil toplumun ilkesel ruhuna aykırı düşmemesi adına böyle bir karar aldık. Bereketli toprakların yiğit ve mert insanlarına hizmet etmeye, kentsel gelişimine katkı koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.