Anemon Otel’de düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  İsmail Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, şehit yakınları ve gaziler katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş; Ramazan ayının birliği, beraberliği ve kardeşliği tazeleyen bir zaman dilimi olduğunu belirtip ayrılıkları, farklılıkları ortadan kaldırdığını, aynı toprağın, aynı bayrağın, aynı devletin ve aynı milletin mensupları olduğumuzu bizlere yeniden hatırlattığını ifade ederek ‘‘ Hiç kuşkusuz bu zaman dilimini huzur ve güvenle geçirmemizi sağlayan birileri var. Onlar ki er meydanını namerde dar edip ölümü korkuttular. Toprağı vatan; bu vatanı da bizlere ebedi yurt kıldılar. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her birinin hikayesi farklı, lakin ortaya koydukları ruh aynıdır. Onların kahramanlıkları tüm dünyaya göstermiştir ki, milletimizin sonsuza dek var olma iradesinin önünde duracak hiçbir güç yoktur. Bu ruh ve iman, vatan sevgimizin, millet aşkımızın da en önemli yansımasıdır. Bu bilinç ise bizim en büyük gücümüz, en büyük zenginliğimizdir.’’ dedi.

Gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelenin sonsuza kadar süreceğine dikkat çeken Vali Demirtaş; ‘‘Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatanı ve onların aziz hatıralarını, asla çiğnetmeyeceğiz. Onların gösterdikleri yiğitlikleri nesilden nesile aktaracak, isimlerini sonsuza kadar yaşatacağız.’’ diyerek komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanmaya çalışılan türlü oyunlara rağmen, dimdik ayakta olduğumuzu belirtip terör olayları, darbe girişimi, ekonomik manipülasyon başta olmak üzere, içeriden ve dışarıdan gelen tüm badirelere karşı topyekun mücadele edildiğini sözlerine ekledi. ‘‘İstiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere Çanakkale’de, Milli Mücadelede, 15 Temmuz’da nasıl cevap verdiysek; aynı azim, kararlılık ve kudreti, tüm benliğimizle göstermeye devam edeceğiz.’’ diyen Vali Demirtaş; şehit yakınları ve gazilerden sıkıntılarını ve mutluluklarını kendileriyle paylaşmalarını isteyip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Devletin tüm imkânlarını şehit aileleri ve gaziler için seferber ettiğini vurgulayarak tüm şehitlere  Allah’tan rahmet, kahraman gazilere ise minnet duygularını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
Davetliler oruçlarını açtıktan sonra Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın tüm masaları teker teker gezip şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenmelerinin ardından program sona erdi.