Şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun (28) cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Cenazede, 2 yıldır Cizre'de görev yaptığı öğrenilen Toprakoğlu'nun yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Törene şehidin nişanlısı Ebru Akalın da katıldı. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılınarak, şehit için dualar edildi. Cenaze namazı sonrası ağıtlar yakan şehidin kız kardeşleri, "Kara kaşlım, kara gözlüm seni toprağa mı verecektik. Seni vuranların
elleri kırılsın. Senin düğününe gelecektik, şimdi cenazene geldik" diyerek gözyaşı döktüler. Şehidin tabutu, silah arkadaşlarının omzunda taşınarak cenaze aracına konuldu.
Şehit babası Cebrail Toprakoğlu, "Vatan için canım feda. Bu vatan için canımız feda olsun. Hiç kimse sevinemeyecek. Evlatlarımın hepsini vatan için veririm, korkmam. Bu vatanı hiçbir zaman bölemeyecekler. İsterlerse şimdi karşıma çıksınlar korkmam. Evladımı verdim, kafamı da veririm hiç önemli değil. Kılıçdaroğlu ile Bahçeli sahip çıksınlar, ortalığı karıştırmasınlar" dedi. Şehidin kardeşi ise, "Yakışıklı kardeşim seni toprağa mı verecektik" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'nde aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekili Ali Küçükaydın, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, askeri yetkililer ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
5 ay önce nişanlandığı ve haziran ayında evleneceği belirtilen şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun 5 yıllık polis memuru olduğu ve göreve İstanbul'da başladığı öğrenildi.