Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın molotofkokteylinin likit bomba olarak kanuna girmesi talebinin ardından evlerinde 1 yıl önce çok sayıda molotofkokteyli bulunan 2 teröriste motolofu silah kabul edip 12 yıl 6'şar ay hapis cezası veren Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararına şehit yakınları ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.
Adana'da başta Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi ve Şehit Aileleri Derneği olmak üzere yaklaşık 40 sivil toplum örgütü oluşturdukları 'Molotof Platformu' adına mahkemenin kararına tam destek verdiklerini açıkladı.
Grup adına konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, mahkemenin verdiği kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Türk milleti adına verilen bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Daha fazla canların yanmaması, başka Serap'ların hunharca yakılmaması, anne karnında doğmamış bebeklerin katledilmemesi, kamu mallarına milyonlarca zarar verilmemesi, güvenlik güçlerimizin kanunen elinin güçlü olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne
sesleniyoruz. Seçerek meclise gönderdiğimiz milletin vekilleri, molotofkokteyli denen ölüm ve şiddet saçan bu bombaları biran önce Türk Ceza Kanunu'nda Ateşli Silahlar Kanunu kapsamına alınması için gerekli çalışmanın yapılmasını rica ediyoruz" dedi.
Güluçar, mahkemenin verdiği kararın bundan sonra alınacak kararlara emsal olmasını istediklerini, terör yandaşlarının artık büyük bir ceza ile karşı karşıya olduklarını sözlerine ekledi.
Şehit yakınları ellerinde "molotof silah kabul edilsin" yazılı dövizlerle hem mahkeme kararına destek verdi.
Oğlu Uzman Çavuş Onun İlgen'i 2008 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın Aktütün baskınında şehit veren baba Ata İlgen de molotofkokteylinin silah sayılması için eyleme destek verdi.
Eşi Mehmet Çelik'i 1992 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit veren Atiye Çelik ise, elinde döviz ve Türk bayrağıyla molotofkokteylinin silah kabul edilmesine destek verdi.