18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Adana´da Asri Mezarlık´ta bulunan şehitlikte bir tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve çok sayıda şehit ailesi katıldı. Tören İstiklal Marşı´nın okunması ve saygı duruşunun ardından anıt önüne çelenklerin koyulmasıyla başladı.

Ardından Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ersin Güluçar, bugün şehitlikte vatanı, bayrağı ve milleti için canlarını feda eden vatan evlatları için toplandıklarını söyleyerek, "Binlerce kişi kefensiz yatıyor. Anadolu´nun her yerinde binlerce şehidimiz var. Hepsi bu vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bugün vatan evlatlarının ölümsüzlük şerbetini içerek Allah´a kavuştuğu gündür" dedi.

Başkanın duygulu konuşması sırasında şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken bir askerin gözyaşlarını tutamayarak ağlaması dikkat çekti. Asker uzun süre elinde tüfeğiyle şehit olan silah arkadaşları için gözyaşı döktü.

Konuşmanın ardından Vali Atış, şehitlik hatıra defterine günün önemini anlatan bir yazı yazdı. Ardından komutanlar ve Vali Atış, şehit ailelerini ziyaret ederek mezarlara karanfil koydu.

ŞEHİT YAKINLARI ŞEHİTLİĞE AKIN ETTİ
Adana´da 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit yakınları şehitliğe akın ederek gözyaşlarına boğuldular.

18 Mart Şehitler Günü´nde tüm Türkiye´de olduğu gibi Adanalı şehitler de hem devlet tarafından hem de akrabaları tarafından unutulmadı. Asri Mezarlık´ta bulunan şehitliğe akın eden şehit yakınları gözyaşları döktüler. Kimi yıllar önce teröre kurban verdiği eşini, kimi oğlunu, kimi kardeşini, kimi dayısını, kimi amcasını, kimi ise hiç görmediği babasını ziyarete geldi. Mezar başında dualar okundu, mezar taşında bulunan fotoğraflar öpüldü.

Erzincan´ın Kemah ilçesinde terör örgütünün yola döşediği mayın sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer´in 4 aylık yeğeni de amcasını ziyarete geldi. Amcasının adını alan minik Abdullah, babaannesi ile amcasının mezarını ziyaret etti.

Aktütün baskınında şehit olan Ozan Onur İlgen´in annesi de oğlunun fotoğrafının bulunduğu tişört ile mezarı başına gelerek onun için gözyaşı döktü.