Türk Ulaşım Sen ile Ulaştırma Memur-Sen'in karşı çıktığı eylemde yalnız kalan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'na (BTS) bağlı işçiler, sadece vizite ve iş yavaşlatma eylemi yapabildi.
Demiryolu çalışanları, 'ücret adaletsizliği'nde yaşanan sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da eylem yapma kararı aldı. Bu noktada KESK'e bağlı BTS, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sen ile Memur-Sen'e bağlı Ulaştırma Memur-Sen Adana Şube temsilcileri bir araya geldi. BTS, 18 Kasım 2011'de saat 00.00 itibariyle bir günlük iş bırakma eylemi yapılması önerisinde bulundu; ancak diğer iki sendika bu eyleme karşı çıkarak,
katılmayacaklarını açıkladı. Yalnız kalan BTS üyeleriyse bugün Adana Tren İstasyonu'nda vizite ve iş yavaşlatma eylemi yaptı. Gün boyu devam edecek olan eylemlerini kamuoyuna açıklama noktasında istasyon girişinde bir araya gelen demiryolu çalışanları, Türk Ulaşım Sen ile Ulaştırma Memur-Sen'e tepki gösterdi.
Burada konuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, demiryolu çalışanlarının, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından 2010 yılında alınan kararla birlikte gerek ekonomik anlamda, gerek ücret düzenlemesiyle ilgili uygulamalarda mağdur edildiğini vurguladı. Özkan, "Bu mağduriyetin giderilmesi noktasında sendikaların yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek, sorunun çözümü adına görüşmelerde bulunduk. Bir eylem planı oluşturulup, bazı ortak kararlar alındı. Üretimden gelen gücümüzü kullanma
adına bugün saat 00.00 itibariyle iş bırakma eylemi yapma kararı aldık. Ancak bu karara, diğer sendikalar karşı çıktıkları gibi eylemimizi kırmak için de ellerinden geleni yaptılar" dedi.
Demiryolu iş kolunda çalışanların birbirine düşürülmeye çalışıldığı gibi söz konusu eylemlerinin de 'yasadışı' olduğu yönünde asılsız iddiaların yayıldığını anlatan Özkan, şunları söyledi:
"Yalan yanlış açıklamalarla demiryolu işçilerinin eylem gücünü kırdılar. Eyleme katılanlar hakkında soruşturma açılacağı gibi söylemlerle onları korkuttular. Bu da, bizim yapmış olduğumuz eylemi bir nebze başarısızlığa uğratmıştır. Bugün trenlerde küçük aksamalar olmasına rağmen, istediğimiz başarıyı elde edemedik. Bunun tek sorumlusu, eyleme destek vermeyen devlet güdümlü sendikalardır. Onlar, demiryolu çalışanlarının birliğini bozmuş ve eylemi başarısızlığa uğratmıştır."