Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde görevli Gıda Mühendisleri’nin hazırladığı ‘dikkat edilecekler’ listesi bayramı sağlıklı ve güven içerisinde geçirmenin ilk adımı gibi görünüyor. İşte bayram günlerinin zehir olmaması için alışverişlerde kesinlikle dikkat edilmesi gereken o maddeler;

Gıda maddelerini satın alırken ambalajlı ve etiketli ürünler tercih edilmeli.

Hasarlı ve yıpranmış ambalajı olan ürünler alınmamalı.

Son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş olan ürünler satın alınmamalı ve bunu satan işletmeler belediyenin zabıta müdürlüğüne bildirilmeli.

Ürünlerin etiket bilgilerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca verilen kayıt veya onay numarasının olup olmadığı kontrol edilmeli.

Ürün üzerinde belirtilen saklama şartları hem satış yerinde aranmalı hem de tüketici bu şartları ürünleri evine götürdüğünde kendisi de sağlamalı.

Şekerleme ve çikolata alırken açıkça satılan şekerlerden, mat görünümlü, kötü kokulu ve yapışkan yüzeye sahip şekerlerden mutlaka uzak durulmalı.

Çikolatalar doğrudan güneş ışığından korunmuş raflarda satışa sunulmalıdır.

DENETİMLER SÜRÜYOR, KURALLARINA UYMAYANLAR CEZALANDIRILIYOR

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü açıklamasında, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Gıda Mühendisleri eşliğinde bayram öncesindeki işyeri denetimleri hakkında da bilgi verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Gıda Mühendisleri ve Zabıta ekiplerinin denetimlerinin ilçe genelinde rutin şekilde sürdüğü belirtilen açıklamada bayram öncesinde denetimlerin yoğunlaştırıldığı bildirildi. Ramazan ayı boyunca gıda üreten işletmelerin ağırlıklı olarak denetlendiği belirtilen açıklamada tatlı, çikolata, şekerleme imalatı ve satışı yapan işletmelerden eksiklikler tespit edilenler hakkında yasal işlem başlatıldığı açıklandı.