Seyhan Belediyesi’nin ‘LYS Danışma Merkezi’ Adana Kent Konseyi ile işbirliğinde gerçekleştirildi. Atatürk Parkı içerisindeki 75. Yıl Sanal Galerisi’nde kurulan danışma merkezinde öğrencilere uzmanlar eşliğinde tercihlerini yaparken hangi konulara dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor.
LYS Danışma Merkezi’ne büyük ilgi gösteren öğrenci ve aileleri bu konuda kendilerine yardımcı olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Danışma Merkezi’ne başvuran öğrenci ve aileleriyle sohbet eden Başkan Karalar, “Gençlerimizin bundan sonraki yaşamlarıyla ilgili çok önemli bir karar verme aşamasıdır bu. Gençlerimizin yaşamlarının en önemli dönüm noktası olan bu aşamada en doğru tercihleri yapabilmeleri için biz de belediye olarak kendilerine yardımcı olmak için böyle bir merkez oluşturduk” dedi.
TERCİH SÜRESİ 16 TEMMUZ’A KADAR UZATILDI
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversitelere tercih yapma süresinin 16 Temmuz 2015 perşembe günü saat 24.00'e kadar uzatıldığı bildirildi. Daha önce 14 Temmuz 2015 salı günü biteceği duyurulan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (2015-ÖSYS) tercih yapma süresinin veli ve öğrencilerden gelen yoğun talep ve tercih yapacak adayların daha geniş bir sürede tercihlerini yapma imkanını sağlamak amacıyla 2 gün uzatılması kararının alındığı bildirildi. Buna göre, 2015-ÖSYS tercih işlemleri 16 Temmuz 2015 perşembe günü saat 24.00'e kadar yapılabilecek.