Adana Valiliği’nin AK Parti’ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Mehmet Metiner’in konuşmacısı olduğu ‘Açılım Konferansı’nın ardından, Seyhan Belediyesi de kent gündeminde yine uzunca süre tartışılacak bir konferans düzenliyor.  Seyhan Belediyesi çok tartışılan valiliğin ‘Açılım Konferansı’nın ardından yine dikkat çekici bir konferansı teripliyor. ‘Eski Ülkücü’ olarak kamuoyunda bilinen, ancak şimdilerde Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan ve MHP’ye yönelttiği eleştiriler ile AK Parti’nin politikalarına yakınlığı ile bilinen Prof. Dr. Mümtazer Türköne, belediyenin davetiyle 28 Şubat Pazar günü halka açık bir konferans verecek.

14.00’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda düzenlenecek konferansın tarihinin 28 Şubat olması da oldukça dikkat çekici bir ayrıntı. Prof. Dr. Türköne’nin, AK Partili Seyhan Belediyesi’nin organizasyonu ile vereceği konferansın konusu ise ‘Demokrasi ve Modernleşme’.

AK Partili Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk konferans ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geçmişten günümüzde yaşadığı ‘demokrasi ve modernleşme’ sürecinin konusunda uzman bir akademisyen tarafından anlatılacağı konferansa tüm Adanalıları davet ettiğini söyledi. Başkan Prof. Dr. Öztürk, “Toplumumuzun her kesiminden yediden yetmişe insanlarımızın değerli akademisyen ve yazar Mümtaz’er Türköne’nin söyleyeceklerinden alacağı önemli dersler olacaktır” diye konuştu.