Açış konuşmasını yapan AKDAM Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhal İkikardeş, projenin Ankara, Adana ve İzmir’de 1 Şubat 2014-30 Nisan 2015 tarihleri arasında uygulanacağını ve bu üç şehirde 15 ay boyunca şiddete uğrayan kadınlara  ücretsiz psikolojik ve hukuki destek verileceğini söyledi.
Av. İkikardeş, proje kapsamında 1200 kadına ve 60 kamu görevlisine kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın sığınma evleri hizmetlerinin iyileştirilmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla eğitimler ve atölye çalışmaları yapılacağını anlattı.
AKDAM Başkanı Münire Dağ da AKDAM’ın kuruluşu ve bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Projenin Adana Yerel Koordinatörü Berrin Ünlü ise proje kapsamında kadına yönelik şiddet alanında çalışan 3 kadın kuruluşunun kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla her kuruluştan en az 25 olmak üzere toplam 75 kadına üç gün süreyle güçlenme eğitimi, proje ortağı kadın kuruluşlarından 21 kadına da üç gün süreyle eğitici eğitimi verileceğini bildirdi.
Projenin uygulanacağı illerde kadına yönelik şiddetle mücadele mekanizmalarının geliştirilmesi, kurum/kuruluş ve STK’lar arasında işbirliğinin artırılması amacıyla her ilden yetkili 20 temsilci olmak üzere toplam 60 temsilcinin katılımıyla ikişer günlük atölye çalışması gerçekleştirileceğini aktaran Berrin Ünlü, üç ilde de şiddete dair farkındalık ve bilinç geliştirici etkinlikler düzenleneceğini ifade etti. Bu etkinlikler kapsamında Ankara’da 18 evde 400, İzmir’de 14 evde 300, Adana’da da 14 evde 300 kadına olmak üzere toplamda 1000 kadına farkındalık ve bilinç geliştirici etkinlikler düzenleneceğini sözlerine ekledi.