Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sinekle mücadele ekiplerinin başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, “Özveriyle çalışıp Adanalıların bu konuda mağdur olmasını önleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Adanalılarla yaptığımız işbirliği sayesinde sinekle etkin bir mücadele dönemi oldu. Şikayetler en aza indi. Vatandaşların yardımı ve önerileri başarımızda önemli rol oynuyor. Ortak Akıl anlayışının bir sonucu olarak belediyemiz ve Adanalılar elbirliği içinde bu çalışmaları yürüttüler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya da, öncelikli hedefleri olan Adanalıların sorunsuz bir yaz geçirmesi konusunda başarılı olduklarını belirtti.

Sinekle mücadelede son model araç ve ekipmanları kullandıklarını ifade eden Cemalettin Kaya, “40 çift kabin pikap, 8 mist blower, 2 araç üstü termal fog, 14 ULV cihazı, 14 taşınabilir terme fog, 4 pulvarizatör, 4 holder ve 1 kanal sisleme cihazı ile çalışma yaptık. Şimdiden gelecek dönemin planlarını yapıyoruz. Yeni dönem çalışmalarına Şubat ayında başlayacağız. Adanalıların desteğiyle gelecek yıl da etkin çalışma yapacağız ve şikayetleri tümüyle ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.