ASKİ’nin hummalı çalışmaları neticesinde merkeze 40 kilometre uzaklıkta yer alan Karataş İlçesi’ne bağlı Sirkenli Mahallesi’ne Çatalan suyu ulaştırıldı. Daha önce çakma su ile içme su ihtiyacını karşılayan mahallemiz böylelikle susuzluk probleminden kurtuldu.

İlçe merkezinde ve Karataş Cezaevi çevresinde dere yataklarının temizliği de devam ediyor. Karataş’a bağlı kırk mahallenin kanal ve yol geçitlerinin büz boruları değiştiriliyor. Aynı zamanda tüm mahallelerin rögar temizlikleri yapılıyor.

RAHMİ PEKAR:’’KARATAŞ’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK’’

Karataş’ta çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Adana’nın su ve altyapı sorunlarına son verebilmek için çalıştıklarını söyledi. Genel Müdür Pekar, ‘’Yapılmakta olan büyük yatırımlar sayesinde Karataş İlçe merkezi dahil tüm mahalleler sağlıklı içme suyuna kavuşturulacak. Karataş’a su götürme projesinde sona yaklaşıldı. Turizm bölgesi olan ilçemiz yakın zamanda yatırıma dönüşecek olan arıtma tesisiyle birlikte daha temiz olacak. Kaliteli suyumuzu içmek tüm vatandaşlarımızın hakkı. Sirkenli Mahallesi’ne de suyumuzu ulaştırdık. Her bölgede olduğu gibi burada da gerekli bakım ve onarım çalışmalarına 24 saat esasına göre devam ediyoruz. Karataş’ı gezip orada hemşehrilerimizle istişarelerde bulunduğumuzda şikayetleri çok fazlaydı. Ancak şimdi hepsi mutlu. Emeklerimizin karşılığını alıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ MUTLU

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin verdiği hizmetlerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Sirkenli Mahallesi Muhtarı Yusuf Kekilli, ‘’Sonunda birileri sesimizi duydu. Biz de artık merkezdeki hemşehrilerimiz gibi sağlıklı Çatalan suyunu içebileceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.’’ dedi.