Program kapsamında kabul edilenlerden 22'sini kamu kurumlarının projeleri oluştururken buraya 2 milyon 148 bin liralık kaynak aktarılacak. Vali Hüseyin Avni Coş, projelerin özellikle gençlerin yetiştirilmesinde olumlu katkılar yapacağına inandığını söyledi. Coş, "Projelerin amacına ulaşabilmesi için sorumluluk üstlenenlerin dikkatli ve gayretli olmaları gerekiyor. 4,5 milyon tutarındaki 40 projeyle 10 milyonluk iş yapmamız lazım." dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Valilik'te projeleri kabul edilen kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katıldığı imza törenindeki konuşmasında, SODES'in maddi kalkınmanın yanında sosyal kalkınma ve sosyal sorunların da giderilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Coş, programla yaklaşık 4.5 milyonluk bir kaynağın sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarına tahsis edilerek onların vatandaşa çeşitli alanlarda hizmet götürmelerine imkan sağlandığını anlattı. Bu tür çalışmalarla sosyal kalkınma bir ve beraber yaşama kültürünün de gelişeceğini vurgulayan Coş, "Bu projelerin özellikle gençlerin yetiştirilmesinde olumlu katkılar yapacağına inanıyoruz. Projenin amacına ulaşabilmesi için sorumluluk üstlenenlerin dikkatli ve gayretli olmaları gerekiyor. 4,5 milyonluk projeyle 10 milyonluk iş yapmamız lazım. Bunun için sağlanan kaynakları verimli kullanmalıyız, zaten sonuçları izleyeceğiz. Sonuçları verimli olursa bu Kaynaklar artarak devam edecek." diye konuştu.

Coş, Sosyal Destek Programı'nın en önemli faydasından birinin de STK'ların proje yapma kültürünü artırması olduğuna dikkat çekti. Coş, demokratik kültürün vazgeçilmezi olan STK'ların projeleriyle toplumda etkin roller üstlenmesi gerektiğine dikkat çekerek bu anlamda öncü olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi. Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise SODES'in istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk, işsizlik gibi sorunların yanısıra değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedeflediğini söyledi. Deniz, bu programla; özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuk, genç, kadın, işsiz, yoksul, göç etmiş ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan nüfus kesimlerinin faydalanacağını bildirdi. Adana'da 259 projenin SODES Bilgi İşlem Sistemi'ne girildiğini değerlendirmeler sonucu 40 projenin desteklenmesine karar verildiğini kaydetti. Kabul edilenlerden 22'sinin kamu kurumlarının teklif ettiği projeler olduğunu söyleyen Deniz, 18 projenin ise Sivil toplum kuruluşlarından geldiğini vurguladı. Deniz, projelerden 15'inin sosyal içerme, 11'inin istihdam, 14'ünün ise kültür, sanat ve spor ağırlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Sosyal Destek Programı kapsamında projeleri kabul edilen kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile projelerin uygulanmasına yönelik imzalar atıldı.