23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenlediği etkinliklerle Mersinlilere 23 Nisan coşkusunu yaşattı ve bu bayramı ‘SOLOTÜRK Gösterisi’ ile taçlandırdı.  Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve binlerce Mersinli katıldı.

Başkan Seçer, “Kahraman tük pilotu harikalar yarattı”

SOLOTÜRK’ün gösterisinin ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, anlamlı bir günde anlamlı bir etkinlikle vatandaşları buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Seçer, “Kahraman Türk pilotunu izlediniz. Harikalar yarattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün pilotları. Göz bebeğimiz çocuklarıma bayram armağan etmek Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dışında dünyada bir başka liderin aklına gelmemiş.  Böyle bir liderin, böyle bir önderin ardılları olarak bizlere layık görülen bu vatanı korumak, aldığımız noktadan çok daha yükseklere çıkarmak bizim görevimiz.  Mersin’i sizlerin desteği ile çok daha yükseklere çıkaracağız. Çok daha çağdaş, daha modern, daha temiz bir kent yapacağız. Kültürüyle, sanatıyla, sporuyla Mersinlilere yaraşan bir kent haline getireceğiz. Bugün burada bu güzel atmosferde ve bu güzel bayramda bizlerle bir araya gelen sevgili hemşerilerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlarda hep birlikte olmak umuduyla” dedi.

SOLOTÜRK Mersinlileri büyüledi

Sahil bandında toplanan binlerce Mersinli Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar'ın komutasındaki SOLOTÜRK'ün gösterisini nefeslerini tutarak izledi. Günar, F-16C savaş uçağıyla birbirinden zorlu akrobasi hareketleri yaparak vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı.

Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe binlerce Mersinli akın etti. Vatandaşlar, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki sahil şeridinin her noktasından alkışları ve ıslıkları ile SOLOTÜRK’ün nefes kesen gösterisini izledi. Sahil boyunda binlerce vatandaş tarafından ilgiyle izlenen gösteri, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Havada Günar vatandaşları büyülerken, yerde ona yardımcılık yapan Gösteri Uçuş Emniyet Pilotu Yüzbaşı Serdar Doğandı. SOLOTÜRK'ün gösteri sunumunu ise Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Gürcan Biçer yaptı.

Gösterinin ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLO TÜRK ekibine Olba mozaiği desenli plaket hediye ederken, SOLOTÜRK ekibi de Başkan Seçer’e SOLOTÜRK uçağı fotoğrafının yer aldığı tablo hediye etti.