TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Türk-İş, DİSK, KESK Adana Şubeler Platformu ve Adana Tabip Odası yarın bir gün süreyle iş bırakma eylemi yapacak.

Türk-İş 4 Bölge, Disk Bölge, KESK Adana Şubeler Platformu, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası adına yapılan açıklamada “İş cinayetlerine son vermek için grev’e gidiyoruz, yürüyoruz”  ifadelerine yer verildi.  “Kaza Değil Katliam, Yüreğimiz Soma’da” denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

“Yaşanan katliam karşısında tepkimizi ifade etmek üzere TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ile birlikte GREV kararı aldı. Buna göre;

1- 15 Mayıs 2014 Perşembe günü tüm yurtta işyerlerine siyah kıyafet, siyah kurdele ile gidilerek, katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimizi anmak üzere saat 09.00’da üç dakikalık saygı duruşu yapılacak.

2- İşyerlerinde yapılacak saygı duruşunun ardından yaşanan katliamı kınamak için hizmet üretiminden gelen gücümüz kullanılarak iş bırakılacaktır.

Adana’da GREV ve ardından gerçekleştirilecek YÜRÜYÜŞ için 15 Mayıs 2014 Perşembe, Saat:11.00’de Atatürk Parkında Toplanılacaktır.”

Yapılan açıklamaya göre, her kurum sabah işyerinde saat 09.00’da Soma’daki maden faciası nedeniyle 3 dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Kurumların çalışanları ve temsilcileri saat 11.00’de Atatürk Parkı’nda toplanacak ve burada ortak açıklama yapılacak.