2010 yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Adana´da da intihar ve intihar girişimleri arttı. Adana´da 2008´de 49 kişi hayatına son verirken 2009´da da yine 49 kişi intihar etti. Bir o kadar kişi de intihar girişiminde bulundu. 2010 yılına gelindiğinde ise ilk 3 ayda intihar edenlerin sayısı 24´ü buldu. Son bir haftadır Adana´da 6 kişinin intihar etmesi de yetkilileri kara kara düşündürüyor.

İntihar eden kişilerin üzerinden çıkan mektuplar ve intihar girişiminde bulunanların birinci sebeplerinin geçim sıkıntısı olduğu ortaya çıkıyor. İkinci sebep ise sevgiliden ayrılmalar.

Psikiyatri uzmanı Sabri Yurdakul, yaptığı açıklamada, intihar sayısının bu kadar kısa sürede artmasının sebeplerinin başında işsizlik ve ekonomik sıkıntıların geldiğini belirterek, "İnsanlar intiharı bir çıkış yolu olarak görüyor. Adana, Türkiye geneli ile kıyaslandığında insanların çok daha fevri davrandığı bir yer olarak bilinmektedir. İntihar yönünden ele alındığında ise kişinin kendi canına kıymak istemesi bir yerde bununla ilgili olarak ele alınabilir. İntihar belli bir süre içinde yavaş yavaş düşünülerek gerçekleştirilebildiği gibi kimi zaman da ani bir öfke, umutsuzluk ve çaresizlik ile gerçekleştirilebiliyor. Adana´da kişiler arası şiddete paralel olarak ele alınabilecek bu durumda kişi, şiddeti kendisine yöneltebilmekte ve kendi canına kıyabilmektedir" dedi.

İntiharı bir özkıyım durumu olarak ele alıp kişinin dışarı yöneltemediği öfkesini kendisine yöneltmesi olarak düşünmenin de mümkün olduğunu ifade eden Yurdakul, "Bu durumda yapılması gereken, öncelikle intihar riski olan ya da kendi canına kıymaktan bahseden insanları yakından takip ederek onların böyle bir eyleme girişmesini engelleme yoluna gidilmesidir. Ölümden bahseden bir kişinin söylediklerini mutlaka çok ciddi olarak ele almalı ve içinden çıkamadığımız durumda bir yardım istenmesi işe yarayacaktır" diye konuştu.