TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter, TİSK Genel Sekreterler Koordinasyon Kurulu’nun mayıs ayı toplantısını, Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) Genel Başkanı Hüseyin Sözlü’nün daveti üzerine Adana’da yapma kararı aldıklarını belirterek, “Kendisine Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diliyoruz ve desteğimizin daima yanında olacağını iletiyoruz” diye konuştu.

YATIRIM YAPANA HÜRMET ETMELİYİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, TİSK’in sendikacılığından öte temsil ettiği kurumlar açısından Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirtti. Başkan Sözlü, “TİSK, Türk sanayisinin, Türk kalkınmasının bel kemiği kurumlarını temsil ediyor. Hepsini çok önemsiyoruz. Türkiye’de sermaye grupları arasında sınıflama, tasnif yapıldığı zaman kendimi incinmiş sayıyorum. Üreten, katma değer oluşturan, istihdam alanı açan herkes çok kutsal bir görevi yerine getiriyor. Onun için belediye başkanı olduğum yerlerde de, işveren sendikasının temsilcisi olma kimliğimden öte yatırım yapanlara hürmeti çok önemserim” dedi.  

REFAH TOPLUMUNA ÜRETEREK ULAŞILABİLİR

Çağdaş belediyeciliğin en önemli görevlerinden birinin bölge kalkınmasının önünü açmak olduğuna inandığını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti,  “İnsanları yatırımla ilgili cesaretlendirmek, aklından geçenleri, biraz da bizim tarafımızdan teşvik edilerek uygulamasını sağlamak belediyecilik anlayışımızda var. Onların üretmesini sağlamak, Türk ekonomisinin kalkınmasına katkı koymalarını teşvik etmek bizim vazifemiz. Bu, belediyeciliğin yazılı kuralı değil fakat bence çağdaş belediyeciliğin en önemli kuralı. Yatırımcılar dünyada yerel yönetimler için önem arzediyor. Ben işveren sendikasında onlarla birlikte çalıştığım için kendilerini tanıyorum ve ülkenin gündelik siyasi çekişmesinin dışında bir yere oturtuyorum. Ülkemizde aslolan refah toplumunu oluşturmaktır ve buna üreterek ulaşılabilir. Genel sekreterler toplantısını Adana’da yapmaları, ev sahipliği yapma noktasında bizi mutlu etti.”

Başkan Hüseyin Sözlü ve TİSK Genel Sekreterler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, öğle yemeğinde de Park Zirve’de bir araya geldi.