Yayınladığı mesajda eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yapacak öğrenci ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulunan Başkan Sözlü, eğitimin ve öğretimin Türk Milleti'nin geleceğini aydınlatan bir meşale olduğunu vurgularken "İnanıyor ve güveniyorum ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği Türk Gençliği başarısıyla Türk Milleti'ni milletler camiasında omuzlar üzerinde taşıyarak hak ettiği yere getirecektir" dedi

"EĞİTİM HUZUR VE KARDEŞLİĞİMİZİN SİGORTASIDIR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda eğitimin çok boyutlu bir sürç olduğunu, Türk Milleti'nin bugünü ve geleceğini ancak eğitimin tayin edebileceğini vurgulayan Başkan Sözlü, eğitimin cehalete ve toplumun zararına olabilecek her duruma karşı panzehir olduğunu belirtti. Türk Milleti'nin sınandığı bunalımların, içerisinde yoğrulduğu gerilimlerin yegane sebebinin eğitime yeterince kıymet verilmediği olduğunu aktaran Başkan Sözlü, "Eğitim huzur ve kardeşlik sigortasıdır. Eğitim öğretim yalnızca bireylerin öğrenmek, bilmesi için değil; vicdanlı, ahlaklı, sorumlu, milli düşünen nesiller yetişmesi için de önemli ve vazgeçilmezdir" dedi.

"GELECEĞİMİZDEN TASARRUF EDEMEYİZ"

Eğitim hayatındaki her gedik, her yanlış ve her çarpıklığın yarınlarımızı hiçe saymak ve ihmal etmek olduğunun altını çizen Başkan Sözlü, "Geleceğimizden tasarruf edemeyiz, dünümüzden ayrılamayız, bugünümüzü de yabana atamayız. Her medeni millet kendi geçmişini bilir, buna göre yaşar. Modern olmak köksüz olmak değildir. Köksüzlük cehalet, dahası eğitimsizliktir. Bu nedenledir ki her çatışmanın ana kaynağı eğitimden noksanlıktır. Ve üzülerek ifade ediyorum ki eğitimden yoksunluk bir milletin varlığını tehdit altına alabilecek en güçlü silahtır" dedi.

"TÜRK MİLLETİ VATAN MİLLET SEVDALISI NESİLLERLE PAYİDAR KALACAKTIR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği bilim ve fen yolundan ilerleyen, milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişiyor olduğuna ve yetişmeye devam edeceğine yürekten inandığını ifade eden Başkan Sözlü, mesajını şu cümlelerle noktaladı: "Türk Milleti'ne alim gerekiyor gerekmesine, ama önce memleketine, milletine adanmış yürekler, düşünceye saygılı, insan haklarına riayet eden, vatan ve millet sevdasını idrak etmiş gençler lazımdır. Türk Milleti'ni payidar kılacak olan ince çizgi de burada aranmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını niyaz ediyorum. İlim ve irfan meşalesinin tüm vicdanları aydınlatmasını temenni ediyor, tüm kardeşlerime içtenlikle başarılar diliyorum."