Hüseyin Sözlü’nün seçim öncesinde Büyükşehir adayları arasında odalarını ziyaret eden tek başkan olduğunu belirten Bekir Kamışlı, “Adana’nın imar problemlerini ayrıntılı olarak incelemeye, görmeye başlamışsınızdır. Başta Seyhan olmak üzere ilçelerimizde imar sorunu var. Rantsız imar çalışmaları yaparak bu sorunları çözeceğinize inanıyoruz. Stadyumun yerine AVM yaptırmayacağınıza dair söyleminizi ilgiyle takip ettik. Siz sağ ve sol kesimden oy alarak geldiniz. Büyükşehir Belediyesi,  özellikle imarla ilgili işlerde ilçe belediyelerinin üzerinde olmalı” dedi.

MİMARLAR ODASI HALKI BİLİNÇLENDİRECEK AÇIKLAMALAR YAPMALI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Adana Mimarlar Odası yöneticilerinden, mimarlık ve şehir plancılığıyla ilgili, bu işin ruhuna uygun görüş ve tanımlamaları kamuoyuyla sık sık paylaşmalarını istedi. Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti:

“Benim dönemimde rant odaklı imar değişiklikleri olmayacak. Bunu yaparken de sadece kendi partimin meclis üyeleriyle değil, diğer siyasi partilerin meclis üyeleriyle birlikte, güçlü bir meclis yapısıyla hareket etmek istiyorum. Kimsenin rant fedaisi değilim. Örneğin benzin istasyonu için kimse bize gelmesin bu dönem. Olmaz ama çok gerekirse kamu adına biz benzin istasyonu yapar, halk yararına satarız. Kimsenin menfaat fedailiğini yapmayacağım. Mimarlar Odası halkı bilinçlendirecek açıklamalar yapmalı. Biz bundan rahatsız olmayız. Halkın bilinçlenmesi bizim işimizi de kolaylaştırır. ”

YÜKSEK İMAR YOĞUNLUĞU VERİLMEYECEK

Başkan Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşüm alanı olan, ikinci, üçüncü imarını alacak yerler hariç hiç bir yere yüksek imar yoğunluğu verilmeyeceğini kaydederek, “Boş araziye yüksek yoğunluk vererek kişilere çıkar sağlamanın Adana’ya ne yararı var. Biz Adanalının çıkarlarını ve geleceğini düşünmek zorundayız. Kimse bize bu tür isteklerle gelmesin” şeklinde görüş belirtti.

METRO, DAİRESEL GÜZERGAHLA TAMAMLANMALI

Ziyaretçilerden birinin sorusu üzerine metroyla ilgili görüşlerini de açıklayan Hüseyin Sözlü, “Metroyu tamamlamak zorundayız. Dairesel şekilde hattı devam ettirmemiz halinde yolcu taşıma oranı 10 katına çıkar. Merkezden geçecek şekilde güzergah tamamlanmalı” diye konuştu.