Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri dün Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan İyiyürek ziyareti sırasında Başkan Sözlü’den 30 Haziran’da yapacakları ‘Emekliler Günü’ programı için Mimar Sinan Açık Hava Amfisi’nin o gün kendilerine tahsis edilmesini ve sanatçı desteği verilmesini istedi. Başkan İyiyürek ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu gün düzenleyecekleri programa Başkan Sözlü’yü de davet etti.

Başkan İyiyürek, “30 Haziran Emekliler Günü’nü Mimar Sinan Açık Hava Amfisi’nde düzenleyeceğimiz programla kutlamak istiyoruz. Bu nedenle o gün Mimar Sinan Açık Hava Amfisinin emeklilere tahsisini istiyoruz. O gün Ramazan ayı olması nedeniyle programımızı iftardan sonra yapacağız. Ayrıca yine programımız için sizlerden sanatçı desteği de istiyoruz. Biliyorsunuz 30 Haziran Atatürk’ün emekli olduğu tarihin yıl dönümü. O gün yapacağımız etkinliklerde sizleri de aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

İYİYÜREK: “60-65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİLER İÇİN KART İSTİYORUZ”

Başkan İyiyürek, ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslere 65 yaş üstü emeklilerin nüfus cüzdanları ile ücretsiz olarak bindiğini belirterek bu uygulamanın kartlı sisteme dönüştürülmesini istedi. Başkan İyiyürek, “Ankara, İstanbul ve İzmir’de emeklilerin belediye otobüslerinden yararlanması için kart uygulamasına geçildi. Bu illerde emekliler belediye otobüsü dışındaki otobüsleri ise yüzde 50 indirimli kullanıyor. Sizlerin de bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN SÖZLÜ: “SİZLER HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUNUZ”

Başkan Hüseyin Sözlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçim çalışmaları sırasında emekli ziyaretlerinden her zaman yüksek moralle ayrıldıklarını kaydetti. Başkan Sözlü, “Cumhuriyetçi, milli birlikten yana ve Atatürkçü duruşunuzla ayağımız her zaman sizin oraya geldiğimizde sağlam durdu. Bugün Belediye Başkanı seçilmiş olarak karşınızda daha rahat duruyoruz. Ama size karşı samimiyetimizden hiç bir şey eksilmedi. Hatta içimizdeki şükan hisleri daha da büyüdü.” şeklinde konuştu.

SÖZLÜ: “EMEKLİLERE GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Emeklilerin tüm taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yapacağını söyleyen Başkan Sözlü, Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran’da emeklilerin yanlarında olacaklarını kaydetti. Başkan Sözlü, “İnşallah bundan sonra diyaloğumuz giderek büyüyecek. Bu kapı sizlerin yani emeklilerin kapısı, halkın belediyesi. Bir de şunu söyleyeyim ki, biz Adana için yeni bir dönem başlattık, yeni bir sayfa açtık. Bu yeni sayfada tabi ki Adana için. Adana’yı tek ses ve tek yürek yapmanın mücadelesini veriyoruz ama haksızlığa yine boyun eğmeyiz.” dedi.

EMEKLİLER YEREL YÖNETİMDEN NELER İSTİYOR?

Başkan İyiyürek ayrıca, “Kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmesi, emeklilere ek gelir sağlayacak projelerin yapılması, kooperatifçiliğin teşvik edilmesiyle emeklilerin ucuz konut sahibi olması, emeklilere toplumun duyarlığı ile ilgili günler tertiplenip faydalı olması, yaşlılara ve emeklilere sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler organize edilmesi, emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs temin edilmesi, yaşlılar meclisi ve yaşlılar anlaşma kurulu oluşturulması, yaşlı bakım elemanları yetiştirilmesi ve bunların yerel yönetimlerde istihdam edilmesi, emeklilerin örgütlenebilmeleri için emekli derneklerine sahip çıkılması, su parasında emekliler için indirim yapılması, cadde ve mahallelerde uyarı yazısı yazılarak sigara izmaritlerinin yerlere atılmamasının temini ve çöplerin zamanında alınması” maddelerinden oluşan bir listeyi Başkan Sözlü’ye bir dosya içerisinde verdi.