Birlik Başkanı Sözütek, "15 Temmuz; büyük ve necip milletimizin iradesine, milli birlik ve bütünlüğümüze, genç ve gelişen demokrasimize, demokratik ve laik Cumhuriyetimize kast eden ellerin kırıldığı, bağımsızlığımızın kan ve can ile teminat altına alındığı gündür" ifadelerini kullandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün üçüncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe gecesi sokağa inen halkın hainlere göğsünü siper ettiğini belirterek, 15 Temmuz gecesi Aziz Türk milletinin kahraman evlatlarının vatanına, bayrağına sahip çıktığını ve onlar için canından vazgeçeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Açıklamasında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi hainlerin kalkıştığı 15 Temmuz Darbe girişimini sert bir dille kınayan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü adıyla tarihe geçen bu büyük zaferin üçüncü yıldönümü vesilesiyle bir kez daha aziz ve mübarek kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Asker elbisesi giymiş teröristlerin 15 Temmuz 2016 gecesi uçaklar, helikopterler, tanklar ve silahlarla korumakla yükümlü oldukları devlete vemillete saldırdığını hatırlatan Adana ESOB Başkanı Sözütek, "Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 Cuma günü demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, temel hak ve özgürlükler gibi anayasal ve evrensel değerleri yıkmak üzere darbe girişimini gerçekleştiren hainler, Gazi Meclisimize saldırmış, 251 vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce vatandaşımızı yaralamış, ülkemize maddi ve manevi olarak büyük zarar vermişlerdir. 15 Temmuz gecesi ülkemizi bölmek, parçalamak ve kardeş kanı akıtmak isteyen, akıl ve vicdanlarını karanlık bir zihniyete teslim etmiş hainlere, necip milletimiz gerekli dersi vermiştir. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. İçeride ve dışarıda, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak, bölüp parçalamak için fırsat kollayan hainlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi yürekten kutluyorum. Bu vesile ile vatan savunmasında bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Tüm Adanalı hemşehrilerimizi ve esnafımızı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3. yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20:00'de Merkez Park'ta düzenlenecek programa davet ediyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerini kullandı.