Birlik Başkanı Sözütek,, dün Van’da, bugün ise Elazığ ve Bitlis’te meydana gelen terör eylemleri sonucu yaşamlarını yitiren şehitlerin acı haberleriyle derin üzüntüler yaşadıklarını ifade ederken, “Bugün peş peşe gelen kara ve kahredici haberler milletimizi bir kez daha deprem gibi sarsmış, bir kez daha derin üzüntü ve endişeye sevk etmiştir. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırmışlardır.  Hainler, Elazığ’ı kana bulamışlardır. Bu kapsamda 3 polisimiz şehit olurken; 20’si ağır 217 yaralımız vardır. Bitlis’in Hizan ilçesi yakınlarında, bir askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı hainler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmişlerdir. Bu hunhar terör saldırısında; 5’i asker, 1’i korucu olmak üzere 6 kardeşimiz şehit düşmüş, 7’si de yaralanmıştır.
İsimleri farklı ama amaçları aynı olan ve güzel ülkemizi bölmeye çalışan bu terörist saldırılar karşısında, devlet ve millet olarak tek yürek olmaya devam edeceğiz. Bu hainler hiçbir zaman emellerine ulaşmayı ve devletinin yanında bütünleşmiş olan Türk halkını bölmeyi başaramayacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, terörü şiddetle lanetliyor, hain terör saldırısında yaşamını yitiren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.