“Ortak Akıl” anlayışı ile hareket eden Zihni Aldırmaz’ın, Adana’da 1 yıldır “Akıllı Dokunuş Projesi” adı altında kavşak, bulvar ve caddelerde çalışmalar yaptığını vurgulayan Sözütek, “Sayın Aldırmaz ve ekibi büyük bir özveriyle çalışıyor ve güzel işler başarıyor. Özellikle Uğur Mumcu Meydanı’nın genişletilmesi ve yeniden düzenlenmesi ile tarihi Gar Binası öne çıkarılmıştır. Bu Adana için önemli bir kazanımdır. Çünkü tarihimize de önem verildiğini gösterir” dedi.
Mavi Bulvar’da yapılan çalışmalara ve sulama kanalı üzerine araç geçişi için yapılan köprülere de değinen Nihat Sözütek, “Bu köprüler trafiği rahatlatmıştır. Esnafım, Adanalılar ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Sözütek, Atilla Altıkat Köprüsü’nün yıkılmasının isabetli olduğunu da belirtti.
Ortak Akıl anlayışı çerçevesinde, “Akıllı Dokunuş Projesi” kapsamında D-400 Karayolunu genişletme çalışmalarının trafik akışına yarar sağlayacağını söyleyen Sözütek, şöyle devam etti:
“Bu yöndeki çalışmaların devam etmesini talep ediyorum. Ayrıca bir kanayan yaraya da parmak basılmalı. Bu yara metrodur. Metro acilen Ulaştırma Bakanlığı’nca devralınmalıdır. Hükümetimizin bu konu üzerinde hassasiyetle durmasını istiyorum. Adana milletvekillerimiz de bu mutlaka konuya eğilmelidir. Kısa sürede Adana’da güzel işler başarıldı. Bu güzel işlerin sürmesi için Metro devredilmelidir. Kültür Sitesi bitişiğindeki yollarda düzenleme yapılması gerekiyor. Karayollarından burası devralınırsa Sayın Zihni Aldırmaz orada da güzel şeyler yapacaktır. Kendisinin ve ekibinin bu işlerin üstesinden geleceğinden eminiz”.