TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, iktidarın baskılarının kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, Eğitim Sen TMMOB temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, 31 Mayıs akşamı Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin polis tarafından basılmaya çalışıldığını ifade etti. Atıcı şöyle konuştu:

“1 Haziran 2013 tarihinde Ankara Kızılay‘da Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ercüment Şahin Çervatoğlu, polis tarafından keyfi bir şekilde gözaltına alındı. TMMOB Kırklareli İKK sekreteri ve onunla birlikte 7 üyemize 20’nin üzerinde dava açıldı. Taksim dayanışması davasında 6 yöneticimiz 14 yıl 4 aya varan hapis istemiyle yargılanıyor. Bu verdiğimiz birkaç örnek, iktidarın emek ve meslek örgütlerine yönelik düşmanca tavrının sadece TMMOB düzlemindeki somut göstergeleridir.

Yine 31 Mayıs Cumartesi günü, geçen yıl aynı tarihlerde başlayan halk hareketinin yıldönümünde iktidarın polisi yine tomaları, gaz ve ses bombaları, silahları ve copları ile Türkiye‘nin dört bir tarafında olduğu gibi Adana’da da halka saldırdı, çok sayıda insan yaralandı, gözaltına alındı, kitlelerin anayasal demokratik haklarını kullanmaları engellendi.

Erdoğan-AKP iktidarının şiddet ve teröre dayalı olarak ayakta kalmaya çalıştığı bilinmektedir. Ancak yine bilinmektedir ki emek örgütleri, mesleki demokratik kitle örgütleri ve bütün örgütlenmeler halkın yanında saf tutarak direnmeye devam etmektedir, edecektir. Bu bütünün bir parçası olan bizler, siyasi iktidarın anti-demokratik uygulamalarını, uyguladığı halk düşmanı politikalar ile şiddet ve terörünü kınamaktadır.

Hiçbir güç ve zorbalık bizi eşit, özgür, demokratik Türkiye mücadelemizden alıkoyamayacak, yıldıramayacaktır. TMMOB örgütlülüğü, bütün örgütlü üye ve yöneticileriyle, ülkemizin, halkımızın çıkarlarının yanında, iktidarın zorbalıklarına, sömürü ve rant politikalarına karşı kararlılıkla direnmeye, tüm muhalif güçlerin birlikte mücadelesinin içinde yer almaya devam edecektir. “