Cezaevinde yangın…

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevinde kalan mahkumların koğuşta çıkarttığı yangında 7’si gardiyan, 14 kişi yaralandı. 15-18 yaş arasındaki 8 kişilik koğuşta bulunan 7 mahkum yastık, yorgan ve yatakları yakarak yangın başlattı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, yaralılar hastanelere sevk edildi.

Patriotlar konuşulmaya devam ediyor…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ve Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ile birlikte 15 milyon liraya mal olan patriotların bulunduğu kışlada inceleme yapmak üzere Adana’ya ziyaretlerde bulundular.

Patriotlara karşı Adana’da devam eden eylemler ise, esnaflar tarafından tepki gördü. İncirlik Esnafları Kalkınma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülkerim Estetik’in açıklamalarına göre, İncirlik Üssü’nde patriotlara karşı düzenlenen protesto gösterileri sebebiyle Amerikalıların üssün dışına çıkmadığını ve esnafın zor durumda kaldığını belirtti.

Adana’da İnşaat fuarı yapıldı…

TÜYAP tarafından Çukurova Belediyeler Birliği, Makine ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen ‘İnşaat, Isıtma-Soğutma ve Kent Fuarı’, Adana’da gerçekleşti. TÜYAP Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde Çukurova Fuarcılık A.Ş. ile Adana Büyükşehir Belediyesi desteğinde gerçekleştirilen fuara, 12 ülkeden 205 firma katıldı.

 

En çok konuşulan Adanalı isimler…


MTM’nin yapmış olduğu araştırmaya göre adından en çok söz ettirmeyi başaran isim, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dı. Aldırmaz birçok ziyaret haberlerinin yanı sıra, İstanbul’da düzenlenen Yerel Hizmet Kıyaslama Faaliyetleri 1.Değerlendirme Toplantısına katılmasıyla da gündemde yer aldı.

Geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanı olarak göreve başlayan Ömer Çelik, Adanalılar tarafından makamında ziyaret edilmeye devam ediyor. Çelik, ay boyunca bin 104 adet haber ve yazıda yer aldı.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Kişi

Adet

1

Zihni Aldırmaz

1.362

2

Ömer Çelik

1.104

3

Hüseyin Avni Coş

983

4

Kazım Barışık

323

5

Mahmut Çelikcan

323

6

Ali Demirçalı

249

7

Seyfettin Yılmaz

189

8

Turgay Develi

184

9

Osman Faruk Loğoğlu

179

10

Necdet Ünüvar

178

 

Adana’nın adından bahsettiren markaları…


MTM'nin verileriyle hazırlanan aynı araştırmaya göre,  gazete ve dergilerin adından en çok söz ettiği Adana markası, Temsa Global oldu. Marka, yaklaşık üç yıldır CEO’luk görevini üstlenen Tamer Ünlü’nün emekliye ayrılmasının üzerine, göreve Dinçer Çelik’in getirilmesiyle gündemde kalarak 158 habere konu oldu.

Bossa ise, işçilerinin üye oldukları sendikadan ayrılarak Öz İplik- İş Sendikasına geçmesine dair haberlerle adından söz ettirdi.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

No

Marka

Adet

1

Temsa Global

158

2

Bossa

67

3

Sunar Grup

34

4

Marsa

20

5

Adana Çimento

13

6

Hilton

13

7

Akyem

12

8

Elita Gıda

10

9

Özmaya

6

10

Abdioğulları Plastik

2

 

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

·         İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Aytaç Durak hakkında bir dava daha açıldı. Durak, üç bürokratı ile birlikte imara aykırı yapıları yıkmadıkları gerekçesiyle görevi kötüye kullanma suçundan hakim karşısına çıktı.

·         İstanbul Bilgi Üniversitesi Adana’da kampus kuracak.

·         Adana Hipodromu’nda yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası koşusun Hulusi Çil’in sahibi olduğu Azaraks isimli at kazandı.

·         Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Kolombiya’da yapılan Paragliding World Cup 2013 Süper Final’den dünya 5.liği ile döndü. AHAS, 34 ülke arasında elde ettiği bu başarıyla, Türkiye’nin şimdiye kadarki en iyi derecesine ulaştı.

·         Adana Büyükşehir Kent Konseyi’nin genel kurulunda başkanlığa Cengiz Dinçer seçildi.

·         Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Balkanı Av. Elif Doğan Türkmen, lise öğrencilerine yönelik ödüllü fikir yarışması düzenleyecek.