“Adana’nın önünü açacak proje” olarak nitelendirilen çalışmaları yerinde denetleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, projenin tamamlanmasıyla Adana kent içinde trafik sorununa önemli oranda çözüm getirileceğini kaydetti.
Atatürk Caddesi’nin Sular Mevkii’nde sona erdiğini belirten Zihni Aldırmaz, “Burada Adana Demirspor’un eski binası vardı. Bunun yıkımı tamamlandı ve çalışmalar başladı. Atatürk Caddesi tünelle demiryolunun altından geçecek ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na bağlanacak. Sonrasında devamla Atatürk Caddesi’nin Kenan Evren Bulvarı ile bağlantısı sağlanacak. Şu anda kazıklar çakılıyor” dedi.
Aynı zamanda kavşak çalışması yapıldığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti:
“Tünel kavşağın bittiği yerden başlayacak. Bu nedenle kavşak düzenleme çalışması da yapıyoruz. Trafiği engellememek için yolun bağlantıları yapılıyor. Bir yandan trafik akarken diğer yandan çalışmalar yürüyecek. Hem tünel yapılacak hem iş makinalarının geçişi sağlanacak. Bu kavşakla birlikte 46. kavşak düzenlemesini tamamlamış olacağız. Trafiği rahatmak için kavşak düzenleme çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”