Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ile birlikte Suluca’ya giden Aldırmaz, “Sarıçam nüfusu ve imkanları az ama alanı geniş bir ilçe. Biz gelecekteki 1 milyon nüfusa göre hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Adana’nın geleceğinin Sarıçam ve Çukurova’da olduğunu belirten Aldırmaz, “Seyhan’ın ve Yüreğir’in güneyi tarım arazisi. Yani çok fazla gelişme olanağı yok. Ama Sarıçam ve Çukurova gelişmeye açık ilçeler. Biz Sarıçam’da 1 milyon nüfusa göre çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.
5-6 bin nüfusa sahip Suluca’da 3.5 milyon liraya yakın maliyetli altyapı yatırımları yaptıklarını açıklayan Aldırmaz, “Buranın gelirine göre yatırım hesabı yapsak bu hizmetlerin hiçbiri buraya gelemez. Hükümet desteği ve Metro’nun devri gerçekleşmezse bu işleri yine yapamayız. Gitgide sıkışıyoruz. Şimdi TOKİ de Suluca’ya yatırım yapıyor. Altyapıyı tamamlamamız ve arıtma tesisine kadar götürmemiz gerekiyor. Ancak hükümetin desteği olmadan bunu başaramayız. Ahmet Zenbilci başkan ve isterlerse diğer ilçe belediye başkanlarımızla beraber Ankara’ya gidip bu dertlerimizi anlatacağız” dedi.
Zihni Aldırmaz, Çatalan Suyu’nun Suluca’ya getirildiğini ve mahalle halkının sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu da sözlerine ekledi.
Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de, Büyükşehir ve ASKİ’nin çalışmalarından dolayı Aldırmaz’a teşekkür etti. Hep birlikte, iyi niyetle ve uyum içinde hizmet etme gayreti içinde olduklarını belirten Zenbilci, siyasi tercihlerden çok kamunun tercihlerinin önemli olduğunu ifade ederek, Adana’ya hükümet desteği sağlanması için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.
Aldırmaz ve beraberindekiler yapımı süren Suluca Stadı inşaatında da incelemelerde bulunduktan sonra Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ile bir süre görüştü.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz, Çatalan Suyu’nun Organize Sanayi Bölgesi’ne getirilmesinde kararlı olduklarını, bu işin ihalesinin yapıldığını belirtti. Bekir Sütçü de bu konuda Aldırmaz’a teşekkür etti.
HSOSB ziyareti sırasında bölgenin idari binası içinde yer alan ve yapımı tamamlanma aşamasında bulunan toplantı salonu da gezildi.