Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu’nda 'Süveydiye’nin Çiçekleri' Belgeselin gösterimi öncesinde konuşan Şube Başkanı Semih Karademir,  ülkemizin değişik bölgelerinde değişik illerinde farklı çiçeklerin birlikte yaşadığına dikkat çekere, “Son yıllarda insanlarımızın kişiliklerine, inançlarına ve yaşam tarzlarına göre ayrıştırıldıklarına şahit olmaktayız. Bu da bizleri üzüyor. Türkiye gibi farklı çiçeklerin bulunduğu bir ortamda böyle bir yaşam tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir günde Akın Özdemir’in yaşam tarzına yakışan bu belgeseli Adanalılarla buluşturmak istedik” dedi.

Yönetmen Zafer Özgentürk, Süveydiye’nin Çiçekleri’ni halkların kardeşliğini nakşetmek için çektiklerini belirterek, “Halkların kardeşliği için yola çıkmıştık, eğer katkımız olmuşsa mutlu oluruz. Mutlaka eksiklerimiz vardır.  Halkların kardeşliği açısından Antakya çeşitli milliyetlerin ve dinlerin barış içinde yaşadığı bir yer olarak model teşkil edeceğini de düşünerek oradan başladık. Umarım kültürlerin ortak yaşamına katkı sağlamışızdır.” şeklinde konuştu.

Akın Özdemir’in eşi Mine Özdemir, ayrı kaldığım süreyi söylemenin kolay olmadığını belirterek, “Yılı söylemek biraz zoruma gidiyor, Ancak,  36. Yılda yine birlikteyiz. Fotoğraf sergisi açılışında kır yoksullarını işledik, bugün izlediğimiz belgeselde Akın’ın kimliğine yakışan bir konuyu işledik, halkların kardeşliğinin en güzel örneğini izledik. Akın’ı öldürerek, bu ülkenin aydınlarını öldürerek toplumun gören gözünü  kör ettiler. Ama Zafer Özgentürk bu belgesel ile toplumun kör edilen gözü olmuştur. “ dedi