Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla adı Devlet Bahçeli olarak değiştirilen bulvarda Kenan Evren yazan levhalar söküldü, yerine yenileri monte edildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, oluşturulan Devlet Bahçeli Bulvarı’nın toplam 9 bin 950 metre uzunluğu ile ‘Türkiye’nin en uzun bulvarı’ unvanını kazandığını belirtti.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı ilk olağan toplantısında 15 Temmuz’daki FETÖ/PDY hain darbe kalkışmasını oy birliğiyle kınarken, Başkan Hüseyin Sözlü’nün teklifiyle 12 Eylül 1980 askeri darbesinin lideri Kenan Evren’in adını taşıyan bulvar adının Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararına göre, Çukurova İlçesi’ndeki Kenan Evren Bulvarı ile devamındaki Adnan Kahveci Bulvarı, yeni yapılacak Devlet Bahçeli Köprüsü’nü takiben Yüreğir İlçesi’ndeki Yeşil Bulvar’a bağlandı. Bu üç bulvara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının verilmesine ilişkin teklif Meclis üyelerince kabul edildi. 

‘BAHÇELİ ÖRNEK DEVLET ADAMI’

Başkan Sözlü, 15 Temmuz gecesi ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi, kardeşi kardeşe kırdırarak vatanı bölmeyi hedefleyen darbeci hainlere karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin devletin ve hükümetin yanında yer aldığını açıklayan ilk siyasi lider olduğunu anımsattı. 
Devlet Bahçeli’nin millet iradesine olan saygısını ve demokrasiye inancını her platformda dile getirdiğini vurgulayan Başkan Sözlü, darbe kalkışmasının ilk anlarında olduğu gibi sonraki süreçte de örnek devlet adamlığını sürdürdüğünü ifade etti. Teklifini destekleyen meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü, toplantının devamında hain FETÖ/PDY’nin darbe kalkışmasına karşı demokrasiyi savunurken şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların anısına Yüreğir İlçesi’ndeki 20 bin metrekare alanda yapacakları 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. 
LEVHALAR YENİLENDİ
Meclis kararının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ekipleri ve zabıta ekipleri Toros ve Mahfesığmaz mahallelerinden geçen bulvarda Kenan Evren yazan levhaları söktü. Görevliler, aynı gün Devlet Bahçeli Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirdi.  

‘TÜRKİYE’NİN EN UZUN BULVARI’
Başkan Sözlü, Adana’ya kazandırdıkları Devlet Bahçeli Bulvarı’nın toplam uzunluğunun 9 bin 950 metre olduğunu, Van’daki 7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun bulvarı olarak kabul edilen İskele Caddesi’nin geride bıraktığını bildirdi. Başkan Sözlü, “Bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nü 2018’in ilk aylarında tamamlamış olacağız. Adana’nın itibar abidesi bu köprünün hizmete girmesiyle Devlet Bahçeli Bulvarı toplam 9 bin 950 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun bulvarı olacak. Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yaşayan hemşehrilerimizin ulaşımını kolaylaştıracak. Adanamıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.