Kısa adı ARED olan Açıkhava Reklamcıları Derneği’nin yeni yılın ilk toplantısı Adana’da Baro Tesisleri’nde düzenlenen yemeğin ardından Adana Ticaret Odası’ndaki buluşma ile gerçekleşti.

Açıkhava Reklamcıları Derneğiaçıkhava reklam sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği il toplantıları 2013 yılında Adana ile başladı. Açıkhava reklam sektörünün karar vericileri, firma sahipleri ve yöneticileri ile biraraya gelerek, sektörün genel ve yerel durumunu değerlendirip, sorunlara birlikte çözümler üretip, çözüm aşamalarının da birlikte takip edeceğive “Ortak Akıl Toplantıları” adıyla düzenlenen bu toplantıların ilki 19 Şubat 2013 tarihinde Adana Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantının ev sahipliğini Adana Temsilcisi Murat Erdoğan yaptı.

ARED Adana Ortak Akıl Toplantısı öncesinde Adana Baro Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen açıkhava reklamcıları hem birbirleri ile kaynaşma hem de iş stresini atma fırsatı buldular. ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) Başkanı Halil Eligür, yaptığı açılış konuşmasında, Adana ve civar illerden katılım gösteren herkese teşekkür ederek, bu toplantıların asıl amacının sektör temsilcilerini daha sık bir araya getirmek, sektörün yerel sorunlarını değerlendirmek ve birlikte çözümler üretmek olarak açıkladı.

Adana Ortak Akıl Toplantısı sırasında, açıkhava sektörünün geçmişine sahip çıkmak, mesleğin ve sektörde iz bırakan ustaların saygınlığını yeni kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen “ARED Ustalara Saygı Töreni’nde de Adana’daki tabela ustalarına onurplaketleri takdim edildi. ARED Ortak Akıl Toplantıları, 2013 yılında sırasıyla Bursa, Gaziantep, Samsun, Eskişehir, Kayseri ve Sakarya’da gerçekleşecek.