125 yıldır ülkemize ve dünyaya birçok iş insanı, üst düzey yönetici, akademisyen, gazeteci ve yazar yetiştiren, Liderlerin Okulu olarak bilinen Tarsus Amerikan Koleji 125. yılını kutluyor. 125 yıllık geleneği yenilenen kampüsü, hayata dönük bir anlayışla geliştirilen müfredatı ve bölgesinin tek Uluslararası Bakalorya (IB) eğitimi veren okulu olarak güçlendiren Tarsus Amerikan Koleji, ikinci 125 yılına umutla giriyor. 

Tarsus Amerikan Koleji’nin davetlisi olarak Tarsus’a gelen gazetecilere yapılan sunumda verilen bilgilere göre yeni yurt binası ile daha fazla öğrenciyi dünya standartlarında eğitimle buluşturmayı hedefleyen Tarsus Amerikan Koleji, 11.000 metrekarelik yeni alanıyla kaliteli eğitimi, konforlu yerleşim birimleriyle beraber sunacak.

Basın mensuplarına yapılan sunumda Kolejin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Ceyda Aydede, tarihi kampüsün yanında inşa edilen yeni yerleşim biriminde yer alan spor salonu, yemekhane, 600 kişilik konferans salonu ve kütüphane olarak restore edilen tarihi Sadık Paşa binasının Tarsus Amerikan Koleji’nin geleneklerini geleceğe taşıyacağını, 30 milyon TL yatırımla yapılan yerleşkede yatılı öğrenci kapasitesinin  140’a yükseleceğini ifade etti. Öğrencilerin geniş yatakhaneler, modern yerleşim birimleri ve çağdaş teknolojik olanaklarla donatılan dersliklerden faydalanabileceklerini söyleyen Aydede, SEV’e bağlı Üsküdar Amerikan Koleji ve İzmir Amerikan Koleji ile Tarsus arasındaki etkileşimin artacağını ifade etti.

Tarsus Amerikan Koleji’nden Anadolu Açılımı

Yatılı okul anlayışı sayesinde başta Güney illeri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından farklı kültürlere sahip öğrencilerin demokratik bir ortamda çok sesli ve çok kültürlü bir yaklaşımla birarada eğitim görmesini sağlayan Tarsus Amerikan Koleji, bu dokuyu korumak ve geliştirmek üzere İkinci 125 yılında Anadolu’nun en başarılı öğrencilerine ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Türkiye’de Uluslararası Bakalorya (IB) programı ile uluslararası diploma verebilen İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa dışında, bölgenin tek okulu olan Tarsus Amerikan Koleji, İkinci 125 yılda IB programını güçlendirerek önümüzdeki günlerde yurdışına açık kimliğini daha yüksek sesle duyuracak.

Kendi alanlarında lider olan seçkin isimlerin mezun olduğu, “Liderlerin Okulu” olarak tanınan ve derslerin yanısıra zengin ders dışı etkinlikleri ile bireysel gelişimin önünü açarak öğrencilerini liderlik özellikleriyle donatan kurum, bu sayede İkinci 125 yılında da öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, her yönüyle nitelikli hayat süren, çevreye duyarlı, özgüvenli, İngilizceye ana dili kadar hakim, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumlulukları edinmiş geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam ediyor.

Tarsus Turizmle Gelişecek

İkinci 125 yılına adım atan Tarsus Amerikan Koleji’ni ziyaret eden ulusal basından gazeteciler Kolej’in yanısıra Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ile görüşerek bölge ekonomisi hakkında bilgi aldılar. Belediye Başkanı Kocamaz bölgenin gelişimi için yapılan yatırımları anlatarak, bölgenin ekonomik olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Kendisi de TAC mezunu olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ise  Tarsus ziyareti kapsamında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin  ilk ticaret odasının Tarsus’ta olduğunu belirterek, tarihi geçmişi ile pek  çok zenginliği bünyesinde barındıran ve tüm dinleri kucaklayan yapısıyla Tarsus’un, turizm kenti olma yönünde ümit vaat ettiğini söyledi. 

SEV Hakkında

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 1968 yılında İzmir ve Tarsus Amerikan Koleji ile Üsküdar Amerikan Lisesi'nin (Amerikan Okulları) mezunları tarafından kuruldu. Türkiye'ye hizmet ilkesiyle kurulan vakıf, kendisine bağlı kurumların hizmet kalitesini üstün ve sürekli kılmayı amaçlıyor. SEV'e bağlı kurumlar: Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Özel Tarsus Amerikan Koleji, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu, Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu, Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulu, SEV Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş ve Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi.