Adana’nın Yumurtalık ilçesine  giden 23 yıllık su borularını peş peşe patlaması ilçeyi susuzlukla karşı karşıya bıraktı. Belediye ekipleri, bölge halkının ve tatilçilerin susuz kalmaması için itfaiye araçlarıyla su taşıdı. Belediye işçileri, 1989 yılında yapılan otoban ve kömür depoları altından geçen11 kilometre uzunluğundaki su borru hattı üzerindeki 12  patlağı tespit etti. İşçiler, belediyenin imkanlarıyla 3 gün gece gündüz çalışarak patlak boruları onardı.

İşçilerin çalışmalarını gece geç saatlere kadar yerinde takip ederek inceleyen Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, “En büyük dileğimiz hattın çekilerek Çatalan suyunun bir an önce ilçemize getirilmesidir” diye konuştu.

Su sıkıntısını her ortadam dile getirdiklerini ifade eden Başkan Erişmen, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz’ın  çatalan suyu taahhütünü bir an önce yerine getirmesini istedi. Susuzluk konusunda zor günler geçirdiklerini ifade eden Erişmen, “Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilimiz Zihni Aldırmazla da konuyu görüştük ve Çatalan suyunun da Yumurtalık'a verileceğinin sözünü aldık. Şimdi Çatalan suyu ve hattını sabırsızlıkla ilçemize  çekilmesini bekliyoruz. Sayın Aldırmaz’da her zaman olduğu gibi bu konuda bize  destek olacağına güveniyor ve inanıyoruz" dedi.

Su yüzünden oldukça sıkıntılı bir tatil geçiren vatandaşlar’da su sorunun ortadan kalması için tek çarenin Çatan suyunun ilçeye getirilmesi gerektiğini belirtiler ve “Ziyni bey, susuzluğumuza seyirci kalmayacaktır” dediler.