Adana Kent Konseyi'nin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği Tercih Adana Projesi'nde sona yaklaşıldı. Adanalı üniversiteye hazırlık öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan tercih bürosu, 15 Temmuz Çarşamba gününe kadar ücretsiz rehberlik hizmeti  vermeye devam edecek. 

Adana Kent Konseyi tarafından,  Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla başlatılan   eğitimde rehberlik  hizmetleri devam ediyor. Adana Kent Konseyi 'nin mevcut eğitim sistemindeki olumsuzlukları gidermek amacıyla oluşturduğu ve  Seyhan 75. Yıl Sanat Galerisi'nde ücretsiz hizmet veren tercih bürosu,  Adanalı YGS ve LYS öğrencilerinin akınına uğradı.  

 BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Adana Kent Konseyi olarak hazırladıkları Tercih Adana Projesi'nin bir ilk olduğuna dikkat çeken Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen "Bu tür projeler ile bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu başkanımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu projede, öğrencilerimizin yanlış tercihler yapmasının önüne geçmeyi hedefledik.  Adanalı gençlerimize daha faydalı olabilmek için önümüzdeki günlerde daha iyi hizmetler vereceğimize inanıyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİ BÜYÜK

Adana Kent Konseyi olarak daha önce Adana'nın eğitim durumunu saptamaya yönelik bir çalışma yaptıklarını ifade eden Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Bu çalışma sonucunda, mevcut eğitim hizmetlerinin, öğrencilerimizi mesleki yönlendirmedeki yetersizliği ortaya çıktı. Söz konusu yetersizliği gidermek amacıyla Kent Konseyi olarak harekete geçtik. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla, Seyhan Belediyesi Seyhan Rehberlik Merkezi'ndeki uzman öğretmenlerimizle birlikte  öncelikle bir rehberlik kılavuzu hazırlayarak, bu kılavuzun Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi'nin resmi internet siteleri üzerinden öğrencilere ulaştırılmasını sağladık. Bunun yanı sıra 15 Temmuz Çarşamba gününe kadar hizmet verecek olan bir tercih bürosu açtık. Tüm bu çalışmalarımızda en büyük desteği Adana Büyükşehir Belediyesi'nden aldık. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü'ye ve Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür ediyoruz" dedi.