THK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Hasan Basri Gür, gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığındaki artışa dikkat çekerek, "Zararlı alışkanlıklarla değil, bizimle uçuşa geçin" çağrısında bulundu.
Türk Hava Kurumu tarafından her yıl düzenlenen yaz kursları için gerekli başvuruların 1 Ocak - 31 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. 11 yaşından büyük herkesin kayıt yaptırabileceği ücretsiz kurslarda, paraşüt, yamaç paraşütü, tek motorlu planör uçak eğitimi, yelken kanat ve maket uçak eğitimleri verileceği kaydedildi.
THK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Hasan Basri Gür, kursların Adana, Eskişehir, Antalya, İzmir ve Erzincan'da gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Başka şehirlerdeki kurslara katılmak isteyenlerin konaklama ve yemek ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacak. Kurslar 5 ila 15 gün arasında sürecek ve kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek" dedi.
Özellikle gençleri alışılmışın dışında farklı sosyal aktivitelere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan korumayı hedeflediklerini dile getiren Gür, "Medyadan takip ettiğimiz ve çevremizde tanık olduğumuzdan anladığımız kadarıyla, gençler arasında uyuşturucu madde kullanımı yaygınlaşmış bir halde. Amacımız gençleri spore yönlendirmek ve kötü şeylerden uzaklaştırmak. Buradan gençlere şu çağrıda bulunuyorum. Uyuşturucuyla değil bizimle uçuşa geçin. Hayattan daha çok haz alacak ve edineceğiniz yeni
arkadaşlarla sosyal çevrenizi genişleteceksiniz" diye konuştu.