SAHNEDE İNGİLİZCE GÖSTERİ

İngilizce zümre öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlik, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Yarışmaya; 9-10-11. sınıf öğrencilerin katılımı ile oluşturulan toplam 10 grup katıldı. 30 atasözü arasından birini seçip, bu atasözünden yola çıkarak, İngilizce tiyatro gösterisi sergileyen öğrenciler, sahnedeki performansı ile de göz doldurdu.

 

TİYATRO İLE DANS İÇ İÇE

Tiyatro gösterilerinin hemen ardından, dans gösterileri de sergileyen öğrenciler, eğlenirken aynı zamanda da öğrendi. Yarışmanın jüri üyelerini ise, İngilizce öğretmenleri Aybike Derinalp ve Ümmügülsüm Cavlak’tan oluştu. Jürinin, dereceye girecek olan öğrencileri de; ‘repliklerin ezberi, sahne performansı, atasözü ve performansın uyumu’ gibi hususları göz önüne alarak değerlendireceğini belirtildi.

 

BİRİNCİYE HEDİYE ÇEKİ VERİLECEK

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Ümmügülsüm Cavlak, “Bu etkinlik ile birlikte kendi dilimizdeki atasözlerini, öğrencilerimizin İngilizce olarak da öğrenmelerini ve bunu da tiyatro gibi sanatsal bir gösteri ile de sergilemelerini istedik. Bir bakıma onların eğlenirken öğrenmelerini sağladık” dedi. Yarışma sonuçlarının 11 Mart Pazartesi günü açıklanacağı bilgisini de veren Cavlak, birinci gelen gruba hediye çeki verileceğini söyledi.

 

ÖĞRENMEYİ BİLEN ÖĞRENCİLER

Okul Müdürü Gürol Gürsoy, yoğun ders programlarını öğrenciler için ilgi çekici hale getirmeye çalıştıklarını, bunun da olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi. Gürsoy, aktivitelerle gerçekleştirilen öğrenmenin daha kalıcı olduğunu kaydetti.