Tarihi Kentler Birliği ile ÇEKÜL Vakfı; kentlerin kimliğinin korunmasıyla ilgili organize ettiği çalıştaya, birlik üyesi belediye başkanlarını davet ederken, “Ortak Akıl” vurgusu yaptı.

Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen imzasıyla, belediye başkanlarına gönderilen çağrı yazısında, “Ortak Akılda Buluşmaya Davet” başlığının kullanılması dikkat çekti.

10 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantıda 2013 yılı gündeminin belirleneceği ifade edildi.

10 yılı aşkın bir süredir kentlerin çehresini değiştiren, kent kimliklerini algılanır kılan başarılı çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği’nin, belediye başkanlarına gönderdiği davet yazısında “Ortak Akıl” anlayışını başlığına taşıması Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın göreve geldiği günden bu yana uyguladığı “Ortak Akıl Toplum Projesi”nin artık Adana sınırlarını aşarak Türkiye’ye malolduğu gerçeğini ortaya koydu.

“Korumanın Son 10 Yılı Işığında Gelecek 10 Yılın Kurgulanması” temasıyla yapılacak toplantıya Tarihi Kentler Birliği’nden Uygulama Ödülü alarak Adana’da belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştiren Zihni Aldırmaz da katılacak.