TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Altıokka TMMOB’dan bir heyetin Van’a gideceğini belirterek,  Adana’da yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek çağrıda bulundu, “Haydi Dayanışmaya.” dedi
İKK sekreteri Mustafa Altıokka yaptığı yazılı açıklamada, Van’da 7.2 şiddetindeki depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.“Rant temelli uygulamalardan vazgeçilsin, depremler artık afete dönüşmesin” diyen Altıokka açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Deprem sonrası görüntüler, TMMOB‘nin her fırsatta ifade ettiği yapı denetim sistemi, imar yasaları, kent ve yerel yönetimlerle ilgili mevzuattaki eksiklikleri, yanlışlıkları bir kez daha gözler önüne sermektedir.  Kimse bize yaşananların "takdiri ilahi" olduğunu söylemesin. Deprem bir doğa olayıdır ama yaşanan bizim ülkemizde maalesef bir afet. Bu da insana değer vermeyen politikaların bir sonucudur. Bilindiği üzere ülke topraklarımızın %92‘si çeşitli büyüklükte olabilecek deprem tehlikesi altında bulunmakta, nüfusumuzun %95‘i ise deprem riskli bölgelerde yaşamaktadır. Büyük sanayi merkezlerinin %98‘i, barajlarımızın %92‘si deprem bölgelerindedir.  Ancak deprem tehlikesine karşı gerekli önlemler hala yeterince alınmamakta; yeni felaketlere davetiye çıkarılmaktadır.  Van Depremi de, geçmişte yaşanan büyük depremlerden ders alınmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Günümüzde bilim ve teknolojide kaydedilen ilerlemeler sayesinde, depremler engellenemese bile önceden uygulanacak zarar azaltma yöntemleriyle, bu doğa olayının afete dönüşmesinin önüne geçilebilmektedir.    Depremin değil, bilime ve mühendisliğe aykırı rant politikalarının kayıplara neden olduğu asla unutulmamalıdır.  Türkiye, depremle bir arada yaşamaya mecbur bir ülkedir. Bu nedenle depremle oluşacak hasar, zarar ve can kayıplarının önüne geçilebilmesi için kaçak ve ruhsatsız konutlara izin verilmemeli, imar aflarından vazgeçilmeli, yapılarımızın depreme karşı güvenilirliği sağlanmalı ve denetim işi sadece ticari bir işleyiş olarak değil  "kamusal" bir görev olarak ele alınmalıdır.
Haydi Dayanışmaya

TMMOB olarak deprem bölgesindeki insanımızla öncelikle dayanışma için ve ayrıca incelemelerde bulunmak üzere TMMOB Başkanı, TMMOB Yönetim Kurulu, Oda Başkanları ve uzman hocalarımızdan oluşan 30 kişilik bir heyetle yarın Van‘a gideceklerdir.
Öte yandan Van halkıyla dayanışma için Adana İl  Koordinasyon Kurulumuz  tarafından  yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz.  Haydi dayanışmaya.