ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanı Osman Bağış, ATO Başkanı Atila Menevşe, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, ATB Genel Sekreteri T. Gökhan Öztürk, Okul Müdürü Mine Özcanlı, müdür Yardımcıları ve Tarım Lisesi Öğretmenleri ile öğrencileri hazır bulunduğu ziyarette tarım ve hayvancılığın dünyanın geleceği olduğunu her fırsatta söylediğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Yaşanılan pandemide gördük. Herkes içine kapandı. Allah da bize müthiş bir coğrafya vermiş. Ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 7’incisiyiz. Sadece 84 milyon insanı beslemek değil, dünyayı besleme potansiyelimiz var. Tarımın başkenti olan Adana’da bu okulumuzun kıymeti bilinmeli, sahip çıkılmalıdır. Tarım ve tarıma dayalı sanayide ara eleman sıkıntısını giderecek, iş garantili bu okulumuz hak ettiği değeri bulmalıdır” dedi.

BİLGİÇ, ‘’ÇUKUROVA’NIN DİLİNDEN ANLAYAN İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR’’

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin toprağa gönül veren, geleceğini verimli topraklardan kazanmak isteyen öğrenciler için bir fırsat olduğunu ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı açıklamada “TOBB Yönetim kurulunda bulunduğum dönemde yapılması kararını aldığımız bu nadide okulumuzu bugüne getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Çukurova’nın verimli toprağının dilinden anlayacak, bu toprakları en iyi şekilde değerlendirecek ara elemanlara olan ihtiyaç tartışılmaz bir gerçektir. Bu gerçeklikten yola çıkarak, sektörün ara eleman ihtiyacını karşılamak için TOBB olarak yaptırdığımız Adana TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, toprağa gönül veren, geleceğini verimli topraklardan kazanmak isteyen öğrencilerimiz için iyi fırsattır. Bu anlamda okulumuzun yapımında emeği geçen başta Rifat Başkanımıza ve oda-borsa başkanlarımıza, kamu kurumlara, okul idaresine, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyetin okulu gezmesi, öğrencilere kitap hediye edilmesinin ardından Okul Müdürü Mine Özcanlı ile Tarım Teknolojileri öğretmeni Nimet Özkan Fidan ve öğrencileri kendi yetiştirdikleri fidanlardan Başkan Hisarcıklıoğluna takdim ettiler.