Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, ziyarette makine mühendisleri ile belediyenin çalışmalarının bir çok alanda birleştiğine dikkat çekti. Asansör ve doğalgaz çalışmalarını buna örnek gösteren Atıcı, toplu taşımanın da ortak faaliyetlerden biri olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, doğalgazın Adana’da yeni bir sektör olduğunu belirterek, bu konuda Adanalı mühendislerin çalışmasını arzu ettiklerini söyledi.
Toplu taşıma konusunda önemli değişiklikler yapma hedefinde olduklarını anlatan Aldırmaz, şöyle devam etti:
“Biz minibüs, otobüs ve metroyu bir çatı altında toplamayı düşünüyoruz. Araç sahiplerine buna göre pay vereceğiz ve ihtiyaç kadar araç trafiğe çıkacak. Bu konuda çok mesafe katettik. Hem esnaf daha fazla kazanacak hem de trafik rahatlayacak. Ayrıca belediye otobüslerini doğalgazla çalışacak şekilde dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu konuda tadilat yapan firmalarla görünüyoruz. Otobüslerimiz doğalgazla çalışırsa yakıt gideri de önemli ölçüde azalacaktır.”
Aldırmaz, raylı sistemin Çukurova Üniversitesi’ne giden ikinci etabının tamamlanmasının da önemli olduğunu belirterek, bu bölümün hükümet tarafından yapılacağını kaydetti.
Zihni Aldırmaz ayrıca kent trafiğini rahatlatacak yeni bulvarların açılacağını belirtti ve makine mühendislerine harita üzerinde bilgiler verdi.