Edinilen bilgiye göre, ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki A.A., evde oyun oynarken kanepenin altında babasına ait pompalı tüfeği buldu.

Küçük çocuk, tüfekle ´silahçılık´ oynarken, tüfeğin ateş alması sonucu yanlışlıkla annesi Dilek A.´yı (42) vurdu. Ağır yaralı olarak Başkent Üniversitesi Yüreğir Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Dilek A., yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine giden polis ekipleri, ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki A.A. ile karşılaştı. A.A., pompalı tüfeği polislere teslim ederek, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ile görüşen küçük çocuk, "Kanepenin altında oyun oynarken babamın pompalı tüfeğini buldum. Silahcılık oynuyordum. O sırada silah birden patladı. Annem vuruldu" dedi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülen A.A. ile diğer aile bireylerinin ellerinde barut kalıntısı araştırdı. Annesini yanlışlıkla vurduğunu söyleyen küçük çocuğun, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu´nda bir uzman eşliğinde kalacağı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.