Daha önce Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen’in yetkili olduğu Adana Büyükşehir Belediyesinde açık farkla yetkiyi alan  Birleşik Kamu İş Sendikası’na bağlı Tüm Yerel Hizmet-Sen’de yüzler gülüyor. 4688 sayılı Kamu görevlileri sendikaları Kanunun 30 ‘uncu Maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi gereğince  2019 Yılı toplam üye sayılı yetkili sendikası Tüm Yerel Sen Sendikasına geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’de yetkili sendika olan Tüm Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan, yaptığı açıklamada Adana’da yetkiyi sendikalarına veren tüm Memur ve üyelerine teşekkür etti.

Başkan Soylugan,8 yıldır hiçbir artış yapmadıklarını savunarak 2011 yılında  yine kendilerinin  imzaladıklarını o dönemlerde çok bedel ödediği ve Pozantı’ya sürgüne gönderildiğini ifade etti

 "Biz Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’de   Memurun sesi olacağız, Belediye Başkanı ile memurların arasında gönül köprüsü oluşturacağız" diyen Soylugan, büyükşehir’de kendilerini yetkili kılan emekçilere şu mesajı verdi:“Sevgili mücadele arkadaşlarım iyisiyle kötüsüyle 5 yıl süren mücadelemiz sonucunda Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili sendika olduk. Hak, hukuk, adalet yerini buldu. Yetki süreçlerinde sendika tercihinizden dolayı baskılara maruz kaldık Sürgün edildik. Çok üzüldük, bunaldık, yer değişiklikleri yaşadık Yaşadığımız bütün olumsuzluklardan inanın bizler de sizler de  çok etkilendi.Çok zor süreçlerden geçtik. Bütün zorluklara göğüs gerdik.. Hiç bir zaman mücadeleden korkmadık, yıkılmadık ve elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz. ,yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen sendikamıza inanarak ,güvenerek sendikamızı yetkili sendika mertebesine ulaştırdığımız için ayrıca teşekkürü bir borç biliyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz." Açıklamasında bulundu.