1973 yılında kurulan 19 Fakülte, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Enstitü ve 38 Araştırma ve Uygulama Merkezinden oluşan Çukurova Üniversitesinin su ihtiyacına yönelik tasarruf ve yenileme çalışmaları Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından başlatıldı.

Rektör Prof. Dr. Tuncel Su Kuyuları ve Depolarında İnceleme Yaptı

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Sarı ve ilgili teknik personellerle birlikte ilk olarak Bakım İşletme Şube Müdürlüğü’nde yer alan ayaklı su deposu ve bin tonluk su deposunda incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler daha sonra Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin kampüs içerisinde bulunan su deposundaki durumunu yerinde görerek Balıkçılık İşletmesi su kuyusu ve Sepici su kuyu alanlarında denetleme yaptı.

Prof. Dr. Tuncel: “Suyu Temiz, Sağlıklı ve Akılcı Kullanmalıyız.”

Mevcut durumu ve fiziki şartları inceleyerek ilgili teknik personelden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tuncel, yaşamın temel değerlerinden biri olan suyun temiz sağlıklı ve akılcı kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi kampüsünün su şebekesi ve su temini noktasında iyileştirmeye giderek daha tasarruflu ve kaliteli suya ulaşacaklarını ifade etti.