Kızılay Gönüllüleri İşbaşında

ATOSEV tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltıda Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel; Kızılay Kadın Kolları Başkanı Tülay Kümber ve Kızılay gönüllüsü kadınlarla bir araya geldi. Tülay Kümber, bu yılın Türk Kızılay’ı tarafından dayanışma yılı ilan edildiğini belirterek, 2022 yılı içerisindeki projelerinden söz etti. 

Prof. Dr. Tuncel: “İyiliği Yaymanın ve Ulaştırmanın En Önemli Yolu Dayanışmadan Geçiyor”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, Kızılay’ın savaş ve pandemi tehdidi altında olan dünyanın farklı coğrafyalarında birbirinden başarılı çalışmalar yaptığına ve 2022 yılının dayanışma yılı ilan edildiğine dikkat çekerek, “İnanıyorum ki dünyada savaşlar, afetler, salgın hastalıklar sürerken iyiliği yaymanın ve ulaştırmanın en önemli yolu dayanışmadan, birlik olmaktan geçiyor.“ dedi.

“Kızılay’ımızın Tüm Kahramanlarını Saygı ve Minnetle Anıyorum”

Dayanışma denilince, herkesin aklına güçlü karakter yapısıyla her koşulda dimdik ayakta durmayı başaran kadınların geldiğine işaret eden Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi;

“Kadının güçlenmesi, bireysel haklarına erişim sağlaması aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece hayati bir hedeftir. Bizim kültürümüzde kadın her zaman toplumsal dayanışmanın önemli bir parçası olmuştur ve çok farklı düzeylerde hayatı yönlendirmiş, bazen bir hükümdar olarak, bazen kurtuluş savaşımızda kahraman bir asker, bazen de pandemide hayat kurtarmak için savaşan bir sağlık çalışanı ya da bir Kızılay gönüllüsü olarak. Bu vesile ile yaşanan her olumsuzlukta dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlara elini uzatan Kızılay’ımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor; güçlü kadınlar, güçlü yarınlar dileklerimle hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Samimi ortamda gerçekleşen buluşmada, Çukurova Üniversitesi ile Kızılay arasında yapılabilecek sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.