“Akıllı Dokunuş Projesi” kapsamında başlatılan çalışma ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, “Söz konusu bölgedeki kavşak çalışmasına başlandı ve çalışmalar hızla sürdürülüyor. Amacımız en kısa zamanda çalışmayı tamamlamak. Kent trafiğini rahatlatmak için yaptığımız bu çalışmalar Adana’nın çeşitli noktalarında devam edecek” dedi.
Damar Arıkoğlu Bulvarı’nın Turgut Özal Bulvarı ile kesiştiği noktadaki kavşak çalışmasının tamamlanmasıyla özellikle Baraj Yolu’nun trafik yükünün önemli ölçüde hafifleyeceğini belirten Kaşif Barut şu bilgileri verdi:
“Çevre Yolu Adana’nın önemli ana arterlerinden biri. Kavşak çalışması tamamlandığında Çevre Yolu’nun Orduevi önünden Turgut Özal’a, oradan Damar Arıkoğlu Bulvarı’na ve devamında da Ali Sepici Bulvarı’na bağlantısı sağlanacak. Böylece o güzergahı kullanan Adanalılar rahatlıkla Hayal Park bölgesine gidebilecekler. Bunun için Baraj Kapısı’nda bulunan kavşakta da düzenleme yapacağız. Ayrıca Kenan Evren Bulvarı’ndaki kavşak çalışmalarını daha önce tamamlamıştık. Orduevi’ne giden yol şu anda biraz dar. Ancak önümüzdeki dönemde orayı da genişletmeyi düşünüyoruz. Bu çalışma tamamlandığında Baraj Yolu ve İller Bankası kavşağındaki yoğunluğun azalacağını düşünüyoruz. Kavşak çalışmasını bu amaçla başlattık.”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, kent trafiğini rahatlatma amacı taşıyan “Akıllı Dokunuş” uygulamalarının Adana’nın çeşitli bölgelerinde sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.